"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Да наваксаш изгубеното време
Освалдо Ферейра Де Суса

Роден съм в анголско семейство, което твърди, че е християнско. Никой обаче не ми каза какво пише в Библията и какво означава да следваш Бога.

По време на гражданската война в Ангола бях повикан в армията. Ожених се за чудесна жена, но малко след сватбата тя започна да посещава адвентната църква. Макар че не се присъедини към църквата, редовно ходеше на богослужения и често ми разказваше проповедите и ме канеше да я придружа. Винаги отказвах. Създавах й неприятности заради религията и й казвах, че не се интересувам нито от нейната църква, нито от която и да е друга църква. Отнасях се пренебрежително дори към поканите за специални събития.

През 2002 г. ме покани на лагерно събрание, организирано от църквата. Заяви, че иска да бъде кръстена на това събрание. Не се възпротивих и се съгласих да я придружа. Нямах представа, че Бог има среща с мене на това място.

Докато наблюдавах кръщението на съпругата ми, Бог започна да ми говори и да ме кани да Му дам шанс и да ходя на църква заедно със съпругата си. Приех Божията покана и на следващата седмица учудих съпругата си, като отидох на църква с нея. Продължих да я придружавам, докато накрая тя помоли пастора да запише името ми в списъка на възможните кандидати за кръщение. Бях кръстен през март 2007 г.

Вече не съм оня вироглав съпруг, който бях някога. Знам, че Святият Дух е използвал твърдата вяра на жена ми, за да докосне сърцето ми. Благодаря на Бога и на съпругата си за това, че бяха търпеливи към мене през всичките години, когато отказвах да слушам поканите на Духа.

Сега обичам да споделям Божията любов с всеки, който би пожелал да слуша. Разказвам на хората колко прекрасно е да предадат живота си на Исус. Мнозина отказват да слушат така, както и аз бях отказвал. Не се обезсърчавам. Бог благослови усилията ми и двама от моите колеги изучават Библията заедно с мене.

Желая всички в града да опознаят този чуден Исус и Неговата вест за последните дни на човешката история. Пропилях много време, докато отказвах да слушам, но сега желая да компенсирам това време. Работата ми няма да спре до идването на Исус.


* Освалдо Ферейра Де Суса живее в Лубанго, Ангола.

Свързан урок >>