"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Неприятности в градчето: Част І
Хуан Игнасио

"Какъв наем плащат тези хора, за да използват залата – попита разгневеният мъж. – Ще платя два пъти повече, за да ги изхвърля от моя град! Оказват лошо влияние и ще създадат големи проблеми, ако останат тук!"

Собственик съм на малка зала в градче в централно Мексико. Когато адвентистите ме попитаха дали могат да я наемат, аз се съгласих, макар че не бях присъствал на нито едно от техните събрания. Никога не съм очаквал такава гневна реакция към тяхното присъствие в градчето от страна на моя приятел.

Семейството ми, както и повечето хора наоколо, се смятат за християни. Заемах важна длъжност в църквата, но за мене религията беше по-скоро традиция, отколкото ръководна вяра. Ние не четяхме Библията и не се молехме у дома, освен в случай на спешна нужда.

И когато тази спешна нужда се появи, започнахме със съпругата ми да четем Библията заедно и да се молим за Божието ръководство. Когато изучавахме Библията, открихме Десетте заповеди и ги прочетохме с голямо учудване. Съвсем ясно бе казано, че Бог ни заповядва да не се покланяме на идоли и да почитаме съботата. Попитах свещеника за тези заповеди, а той просто каза: „Знаеш кое е право, върши го.” Може би имаше предвид, че трябва да следвам църковната традиция, но аз го разбрах в смисъл, че трябва да следваме Библията.

Решихме да намерим църква, в която се проповядва от Библията, но не знаехме къде да я търсим. Започнахме да се молим Бог да изпрати някой при нас. Точно тогава адвентистите попитаха дали могат да наемат залата, за да проведат библейски курс и евангелизаторска поредица.

Когато приятелят ми дойде при мене с такива остри обвинения, реших да посетя събранията и да проверя дали тези хора говорят истината. Ако говореха според истината, можеха да останат, но ако изричаха лъжи, имах намерение да ги помоля да напуснат. Онова, което казваха, беше доста разумно. Продължихме да посещаваме събранията. Тогава научих, че тези хора спазват съботата – точно така, както Библията нарежда.

Тогава служител от полицията ме извика да се явя в съда, за да обясня защо разрешавам тези събрания в моята зала. Отидох и обясних, че не намирам нищо от това, което проповядват, да противоречи на Библията, и че дори проповядваната от тях събота е точно по Библията. Напълно удовлетворен, съдията ми позволи да си тръгна. Това обаче беше само началото на бедите около тези адвентисти в града ни.


* (Продължава следващата седмица)

Свързан урок >>