"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Божият неуморен войн
Сюзан Кастило

Давид Рамос е човек със скромен произход. Роден в Куба, той завършил шести клас, а на 16-годишна възраст бил повикан в кубинската армия. Когато командирът му разбрал, че Давид е адвентист, направил всичко възможно да го принуди да се откаже от вярата си. Бил малтретиран и наказван, отказвали му свиждания и го наказвали с карцер. Принуждавали го да работи тежка физическа работа и не му давали нормална храна. Веднъж се случило така, че го държали гладен шест дена, а в същото време го принуждавали да работи през нощта и в студено време.

След всяко наказание началниците му предлагали добро образование, работа и разрешение да се прибира у дома, стига само да се откаже от вярата си в Бога. Давид не пожелал да предаде вярата си. Отказът му разгневил висшестоящите, които започнали да го наказват все по-тежко. Цели три години го малтретирали и го затваряли заради вярата, но той не се отказал от своя Спасител.

След като се уволнил от армията, Давид се върнал у дома и продължил да служи на Бога. Станал активен в църквата си, преподавал библейски уроци, проповядвал и водел хора при Исус.

С велосипеда си пътувал от град в град, за да посещава хора и да споделя Божията любов с тях. Веднъж, когато се движел по пътя, бил блъснат от автобус и сериозно наранен. Претърпял няколко операции и му се наложило да се възстановява месеци наред. Вместо да се отчае, той благодарил на Бога, че е спасил живота му.

Отворила се възможност да заведе семейството си в Америка. Първият им дом бил в бежански лагер във Флорида, където преселниците от Куба били настанявани и молбите им за имиграция – разглеждани. Докато живеел в лагера, Давид продължил да работи за Бога и довел мнозина до Христос. Често взимал престарялата си майка на инвалидна количка, когато посещавал някого за библейски урок.

След време Давид и семейството му се установили в щата Оклахома, където продължили мисията си на споделяне на Божията любов. Бог благославя усилията му и Давид успя да помогне за основаването на испаноговореща църква в Оклахома сити.

Давид все още страда от последиците от малтретирането в армията и от катастрофата. Въпреки това продължава да работи неуморно, за да води хора при Христос. Той е неуморен войн в Божията армия.

Свързан урок >>