"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Нежеланието на ученика
Нелида Еспиноза

Съвсем наскоро бях станала адвентистка и имах желание да споделям със сестра си онова, което бях научила. Посещавах нейния дом и споделях с нея и с децата й своето свидетелство. Единствено племенницата ми Лаура пожела да научи нещо повече. Изучавахме Библията заедно в хола и канехме други членове на семейството да дойдат при нас, ако желаят. Те обаче отказваха.

Братът на Лаура – Серджио бе посветен на традиционната за семейството църква и винаги намираше някакви извинения, за да не се присъедини към нашите библейски уроци. Заедно с Лаура се молехме усърдно за цялото семейство и особено за Серджио. Знаех, че Бог би могъл да докосне сърцето му въпреки моя неуспех.

Върнах се у дома, преди Лаура да е взела решение за Христос. Всеки ден се молех за всички членове на семейството и ги предавах в ръцете на Бога. При всяка възможност ги посещавах, за да ги насърчавам в тяхната вяра. По време на едно от моите посещения отново поканих Серджио да се присъедини към нас и този път той не отказа. Зарадвах се и разбрах, че Бог действа в сърцето му.

Когато Лаура реши да се кръсти, аз я поканих да дойде в домашната ми църква, за да види, че адвентната църква е голяма деноминация. Тя покани Серджио да дойде с нас и той се съгласи. Двете с Лаура знаехме, че Бог му говори. По време на кръщението пасторът покани всички, които желаят да предадат изцяло живота си на Бога и са готови за кръщение, да станат. Серджио се изправи.

На следващия ден Серджио и Лаура се върнаха в дома си. Серджио й казал, че желае да се кръсти в адвентната църква. Лаура започнала да му преподава библейски уроци и след няколко месеца Серджио се кръстил. При следващото ми посещение разбрах, че той споделя вярата си с всички съученици и съседи.

Серджио ходеше на уроци вечер и имаше големи трудности с един учител, който отказваше да го пусне от часа си. Той не можеше да убеди учителя си, затова обяснил въпроса за съботата на друг учител, който се съгласил да му помогне. Направил така, че Серджио да промени деня за изпитите си и по този начин му помогнал да завърши учението си.

Серджио обичаше да играе футбол и бе поканен да играе в известен отбор в Аржентина. Той обаче знаеше, че Бог има други планове за живота му. Не прие примамливото предложение, което би му осигурило пари да завърши колеж и вместо това започна да работи, за да плати образованието си в адвентната семинария и да стане пастор.

Тъй като Серджио и Лаура се посветиха на Бога, други членове на семейството също предадоха живота си на Христос. Сега Серджио е пастор и води други при Христос.


* Нелида Еспиноса, леля на Серджио Чоке, живее в Салта, Аржентина.

Свързан урок >>