"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Верен при всякакви обстоятелства
Киран Кумар Панда

Асиш живее в Източна Индия. Подобно на всички в селото той се покланял на идоли. Години наред се молел със съпругата си за дете, но това благословение не идвало. Асиш започнал да търси истинския Бог, който да отговори на молитвите му. Чул мирянин евангелизатор да говори за Исус. Поканил го у дома да изучават Библията и скоро приел Исус за свой Спасител. Веднага поканил евангелизатора да провежда молитвени събрания в дома му.

Някои от роднините на Асиш виждали промяната в него и го питали какво му се е случило. Той ги канел на молитвените събрания и мнозина идвали. След време братята и сестрите му приели Исус. Съседите също започвали да слушат за истинския Бог и някои от тях повярвали.

Сестрата на Асиш била омъжена за човек, който се покланял на идоли. В дома им нямало мир. Разболяла се тежко и я приели в болница. Докторите не давали никакви надежда, че ще оживее и посъветвали семейството да я остави да умре. Асиш обаче се молил за нея и само след няколко дни тя се възстановила. Когато видял Божията сила, съпругът се отказал от идолите си и станал християнин.

Колкото повече хора приемали Христос и се събирали с християните, толкова повече се нажежавала обстановката. Някои селяни се оплакали на водачите си, които започнали да притискат новоповярвалите да се откажат от новата си вяра и де се върнат към идолопоклонството. Някои се поддали, но Асиш не се отказвал от вярата си, независимо какво би могло да му се случи.

Водачите от областта се опитали да го върнат към старата религия, но той отказал. Били го, но пак отказал. Тогава го принудили със сила да напусне селото. Семейството нямало право да използва дърва и вода от селото и затова се налагало да купуват всичко необходимо от други села.

Асиш започнал да чувства силни болки по тялото. Бил убеден, че демони са влезли в него. Помолил евангелизаторът да се моли за него и скоро отново се почувствал добре. Не след дълго съпругата му родила отдавна мечтаното бебе. Друго семейство хиндуисти, което също нямало деца, дошли при него за молитва и скоро жената забременяла.

Асиш и приятелите му християни все още имат забрана да влизат в селото. Той обаче им казва, че ще умре като служител на истинския и жив Бог. Сега кани всички, които желаят да имат един силен Бог, да научат нещо повече за Исус.


* Киран Кумар Панда е пастор в област Самбалпур, щата Ориса в Индия.

Свързан урок >>