"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Ярка светлина


Хидеми Сугауара се спряла между редовете на църквата и застинала в удивление. Мястото й било заето. Всъщност само половината църква била пълна. Къде би могла да седне така, че да чува добре?

Хидеми била ревностна адвентистка. От много години живеела в селски район в Япония, но когато остаряла, решила да се премести в града. Намерила адвентна църква близо до спирка на метрото и започнала да я посещава. Старите приятели селската църква й липсвали, а вече й било трудно да се сприятелява с нови хора в големия град.

Стояла на първия ред, за да чува по-добре. Тази събота обаче предните пейки били заети. Намерила място в по-задната част, но не можела да чуе проповедта. Наблюдавала как хората стават или коленичат, но чувала само отделни звучи. Какъв е смисълът да ходя на църква, ако не мога да чувам нищо, запитала се тя. Бих могла да си стоя вкъщи, да се моля и да пея сама.

Когато пасторът започнал да се моли, за да закрие службата, лицето й внезапно се озарило от ярка светлина. Забелязала, че и вярващите, които излизали, също излъчвали светлина. Нима сънувам? Или може би и очите ми вече не са наред?

Излязла навън и тръгнала към метрото. Лицата на минувачите изглеждали съвсем нормални. Обърнала се към църквата и отново видяла ярка светлина. Какво става, почудила се тя. Забелязала някои от църковните членове в метрото и дори там лицата им пак излъчвали светлина.

Тогава разбрала, че Бог иска от нея да продължи да ходи на църква, както и да разбере, че там има особени благословения за народа Му. Ако продължи да посещава църквата, със сигурност Бог би благославял и нея.

Хидеми осъзнала, че докато стояла раздразнена от невъзможността да чува, е пропуснала благословението, което Бог би й дал в Неговата църква. Не било толкова важно да чуе всичко изречено, а да присъства. Продължила да ходи на църква и дори започнала да води приятели. След време се сприятелила с още много хора от църквата.

Мисията започва от дома и църквата и се разпространява като лъчи светлина по света. Кажете на приятел, кажете на света, че Исус ги обича.


* Хидеми Сугауара (на снимката) живее близо до гр. Чива, Япония.

Свързан урок >>