"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Цвете в пустинята
Шарлот Ишканиан

Жасмин израснала в Европа, но семейството й се преместило в дома на баща й в Близкия Изток, когато тя била на 10 години. Знаела малко арабски и нямала голямо желание да научи повече. Когато пораснала и дошло време да се запише в по-горен клас, познанията й по арабски все още били съвсем скромни и тя не била в състояние да посещава държавно училище. Трябвало да ходи в англоезично средно училище, а единственото такова училище в областта била адвентно. Родителите й я записали.

„От мига, в който влязох вътре, училището ми хареса – казва Жасмин. – Всички бяха толкова приятелски настроени и аз се почувствах у дома.”

Не знаех много за Бога, но ми се искаше да уча заедно с другите. Започнах да посещавам богослуженията и съботните служби, макар че имах право да отсъствам поради семейната ни религия. Обичам да пея, а християнските песни ми говореха толкова интересни неща, но що се отнася до проповедите, обикновено не се заслушвах в тях. Бог обаче привличаше вниманието ми по друг начин. Думите „Бог е любов” бяха изписани в залата за събрания. Аз пък смятах, че Бог е отмъстителен и ще ми отмъсти, ако не Го следвам. Исках да науча повече за Исус. Кой е Той? С какво е различен от останалите пророци? Реших да посещавам часовете по религия и да намеря отговори на въпросите си. Толкова много неща не ми бяха ясни. Понякога разговарях със съквартирантите си и им задавах въпросите, които се въртяха в главата ми.

Ходех на всички църковни служби, на библейските курсове в съботния следобед и дори се заговарях с различни хора, за да им задавам въпроси. Попивах абсолютно всичко!

Когато се върнах у дома, баща ми узна за интереса ми към християнството и ми забрани да посещавам библейски часове. Заплаках, но се подчиних. След време обаче жаждата ми за истината ме подтикна отново да се върна в библейските часове.

Директорът ми каза, че мога да имам сериозни проблеми, ако ги посещавам, но аз заявих, че не ходя на библейски уроци. Просто използвам залата, за да си подготвям уроците. Правех се, че уча, но всъщност слушах.

Все още се уча и искам да следвам Исус, накъдето и да ме поведе. Майка ми знае, че искам да стана християнка и няма нищо против. Тя също иска да научи нещо повече за Исус.

Миналата година трябваше да завърша, но не издържах един от изпитите. Какво благословение! Още една цяла година за изучаване на Библията! Не мога да бъда кръстена в тази страна, но един ден ще вляза във водата в името на Исус. Нямам търпение за това!


* Жасмин (това не е истинското й име) живее в страна, която е враждебно настроена към християните.

Свързан урок >>