"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Служене след края на работния ден


Д-р Даниеле е зъболекарка в Южна Бразилия. Работата й е да дарява хората с красива усмивка и здрави зъби, но след края на работния ден, когато пациентите й са си тръгнали, тя прибира инструментите и клиниката се превръща в евангелизационен център, където преподава библейски уроци на малка група.

Даниеле винаги е искала да служи на Бога и затова избрала зъболекарската професия, за да може да се среща с много хора и да споделя вярата си. Искала обаче да направи нещо много повече – да се събира с приятели и пациенти и да споделя Божията любов. Тогава й хрумнало да отдели място в клиниката, където да се изучава Библията. Сега освен че оказва стоматологична помощ, лично дава покани за участие в групата за изучаване на Библията.

32-годишната Сандра приела поканата на д-р Даниеле и посетила библейския курс. “Дойдох да взема участие и това, което видях, ми хареса много, затова поканих един приятел да се присъедини”, казва Сандра.

“Бях поканен от приятел да посетя групата – споменава 30-годишният Рубен. – Дойдох и разбрах, че ми харесва, затова поканих и майка ми. На нея също и харесаха библейските уроци и тя покани брат ми. След това покани съпруга си. Сега цялото семейство изучава Библията в стоматологичната клиника.”

Даниеле се радва, че е решила да разшири работата си извън зъболекарския стол. “Групата за изучаване на Библията се разраства, защото хората намират отговори на въпросите и съмненията си – казва тя. – И когато открият нещо, което отговаря на нуждите им, канят и свои роднини и приятели.”

Тази дейност обхваща много повече неща от спонтанното изучаване на Библията. Досега събранията на групата са довели до 60 кръщения. “Искам Исус да се върне скоро – заявява Даниеле. – Затова желая колкото се може от моите приятели и пациенти да се подготвят. Това е един от начините за споделяне на моята вяра с хората, с които се срещам.”

Всеки християнин познава други хора – приятели, съседи, някой, когото са срещнали в магазина или на работното място – и тези хора не знаят нищо за Исус. Примерът на Даниеле е покана към всеки от нас да намери начин да разкаже на хората около себе за добрата вест за спасение.


* Даниеле Кармен Роведа е зъболекарка в град Куритиба, област Паран, Бразилия.

Свързан урок >>