"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Да помогнеш за израстването на Божията църква
О. Д.

Добре си спомням онзи ден. Разговарях с братовчед си Тулга в дома му в Улан Батор, Монголия. Той започна да говори за Исус и ме покани да посетя библейския курс. Реших да приема поканата.

Наистина ми хареса събранието на малката група в един апартамент. Започнах да ходя при всяка възможност. Новите ми приятели бяха по-различни от други хора, които познавах. Там се чувствах на сигурно място. Никой не се опитваше да ме нарани или да ме накара да се чувствам лошо. Започнах да излизам от черупката си.

Библейските текстове, които четях, ми оказваха силно въздействие. Научените принципи ми помогнаха да се справям с проблеми в живота си. Започнах да изучавам Библията самостоятелно и видях как животът ми се променя.

Тулга ми каза, че съботата е определеният от Бога ден за свят и че хората са променили деня за богослужение. Осъзнах, че е прав и че църквата ми не преподава Библията като адвентистите. След време започнах да посещавам адвентната църква. След месеци на задълбочено изучаване на Библията аз реших да се присъединя към адвентната църква.

Обичам музиката и свиря на китара и пиано. В началото имах желание да въведа в адвентната църква онази динамична музика, която ме бе привлякла в неделната църква. Новото ми църковно семейство обаче ми помогна да осъзная, че тази музика не е подходяща за богослужение.

Записах се в хора, който пееше различни видове музика – класическа, традиционна и дори модерна. Цялата музика бе съсредоточена в Исус. Разбрах, че чрез нашата музика можем да докосваме хората, които все още не познават Исус, и да споделяме вярата си с други християни.

Бог ми даде музикален талант и аз искам да го използвам, за да укрепвам младата църква в Монголия. Преведох някои християнски песни на монголски и сега ги разучаваме с нови групи.

Наскоро помогнах на корейски младежи да проведат евангелизаторски събрания в Монголия. След като си тръгнаха, с изненада научих, че се е намерил спонсор, който да ми помогне да уча теология в Корея. Бях завършил гимназия и възнамерявах да следвам инженерни науки. Разбрах обаче, че Бог има други планове за мен.


* О. Д. е студент по теология в Корея. Възнамерява да се върне в страната си, за да служи на своя народ.

Свързан урок >>