"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Загубената банкова карта
Шарон Брунтън и Юамб

Настъпи петък следобед. Литературната евангелизаторка Юамб се нареди на опашка в банка в Папуа Нова Гвинея, за да изтегли пари, с които да си купи автобусен билет за дома. Бръкна в чантата си, но банковата карта не бе там. Намери само една библейска картичка с обещание. Силно смутена, изсипа всичко от чантата си, но картата не беше там.

Отчаяна, тя се оплака на Бога. “Господи, как можа това да ми се случи в петък следобед? Нямам пари да се прибера у дома, а нямам и време да продам книги, за да платя за автобусния билет.” Тогава прочете обещанието, записано в картичката. “Много са неволите на праведния; но Господ го избавя от всички тях” (Пс. 34:19).

Юамб склони глава и се помоли Бог да й посочи какво да направи. След това тръгна по улицата. Отмина няколко магазина и сви по странична уличка. Спря се пред нощен клуб, след което влезе вътре, без да знае кого ще срещне там или какво трябва да каже.

Младо момиче на име Джойс я поздрави при влизането. Юамб се представи като литературен евангелизатор и жената я покани да седне. Скоро Юамб показа на Джойс всичките книги, които носеше със себе си. “Ти май си адвентистка”, попита Джойс. Силно учудена, Юамб отговори, че е такава.

Джойс обясни, че самата тя някога е била адвентистка. След това си купи книга, която бе достатъчна, за да може Юамб да се върне у дома. “Моля те, върни се в понеделник – помоли Джойс – и донеси Животът на Исус и Великата борба.”

Юамб напусна нощния клуб радостна, че Бог я бе отвел до тази гладна душа, и то в място, което никога не би посетила. Юамб се върна в понеделник с пожеланите от Джойс книги. Джойс запозна Юамб с Розлин, която купи още няколко книги, а много други жени от клуба се записаха за библейски курс.

Когато Юамб се върна след няколко седмици да посети новите си приятелки, едно момиче се оплака, че книгата Животът на Исус е била открадната, след което си поръча още две бройки. След още три месеца собственикът на нощния клуб го превърна в ресторант и започна да пуска момичетата в събота на църква. Джойс, Розлин и още една тяхна приятелка посещават адвентната църква в този район.

Юамб благодари на Бога за загубената банкова карта, която е отведе в нощния клуб.


* Шарон Брунтън е мисионерка в Папуа Нова Гвинея. Юамб е литературна евангелизаторка в град Лае, Папуа Нова Гвинея.

Свързан урок >>