"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Мирът, който дава удовлетворение
Шарлот Ишканиан

Козо и Юкари били рок музиканти в Япония. Освен това Козо притежавал звукозаписно студио, където голям брой млади групи правели своите записи.

Юкари пишела песни, много от които засягали теми за мира, любовта и свободата. Двамата започнали да осъзнават, че идеалите, за които пеели, всъщност липсват от живота им, тъй като там имало такива заместители като наркотици и безразборен секс. Желаели истински мир, истинска любов, истинска свобода. Имали нужда от вечни ценности, на които да изградят живота си, но не знаели къде да ги намерят. Отдали се на търсене в сферата на религията. Били убедени, че някъде във вселената съществува някакъв висш разум, но не знаели как да го открият.

Решили да проучат християнството и да отворят сърцата си за христовите учения. Козо и Юкари слушали мнозина да говорят за вярата и религиозните си убеждения, но почти нищо не били чували за Исус. Според тях би трябвало да съществува църква, която да проповядва Исус и да основава вярата си на написаното в Библията.

Двамата знаели, че в града им има адвентна болница, но не познавали никой от хората, които работели там. Юкари посетила свой съсед, адвентист от седмия ден, и му казала: “Искам да ме заведеш в твоята църква.” Съседът с радост се съгласил.

Юкари открила, че адвентистите са приятелски настроени и искрени във вярата си. Тяхната религия идвала от Библията, а здравните им учения й допаднали особено много. Започнала да ходи на църква, но Козо се колебаел. За него най-заетите дни от седмицата били събота и неделя. Когато нямал ангажименти, придружавал Юкари в църквата. Скоро започнал да разпределя работата си и през останалите дни.

Само след няколко седмици двамата рок музиканти предали живота си на Исус, убедени, че Той е Бог и Спасител. На Козо му трябвали няколко месеца, за да се справи с алкохола. Малко след това се кръстил.

Козо закрил звукозаписното си студио, което им давало финансова сигурност. Цели пет години семейството живеело само чрез вяра. Тогава Козо получил предложение да работи като звукозаписен инженер в студиото на адвентното радио “Гласът на надеждата”. Козо и Юкари намерили мира, любовта и свободата, за които копнеели от толкова години. Открили ги в подножието на кръста.

В Япония има едва около 15 000 адвентисти – само един вярващ на 8640 души. Молете се за делото в тази голяма страна.


* Козо и Юкари Абе споделят вярата си в Йокохама, Япония. Шарлот Ишканиан е редактор на списание “Мисия”.

Свързан урок >>