"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Да бягаш от Бога
Сергей Веневцев

Роден съм в руско семейство, което въобще не познаваше Бога. В гимназията имахме предмет наречен “История на религиите”. Учителят бе мюсюлманин. Преподаваше ни за основните религии, но проявяваше най-много ентусиазъм за християнството и често ни четеше библейски истории.

Реших, че религията може да ми помогне да намеря смисъл в живота си, затова започнах да изследвам различните религии. Опитах няколко от тях, но сърцето ми винаги оставаше празно. Струваше ми се, че всички си приличат и само искат от мен да си спечеля Божията благосклонност, като върша разни неща. Не ми трябваше такава религия. Имах нужда от отговор на въпросите си.

Съвсем случайно видях една телевизионна програма на адвентната църква, наречена “В очакване на Второто пришествие.” Това привлече интереса ми и реших, че няма да е зле да стана част от тези вярващи, които живеят като едно семейство. Все още не знаех къде мога да ги открия.

Започнах да чета Новия завет и макар и да не разбирах много неща, продължих да чета, тъй като това ми даваше вътрешен мир. Започнах и да се моля и за мое учудване Бог ми отговаряше. Случи се така, че скъсах с приятелката си. Помолих се отново, но този път като че ли Бог не ми отговаряше. В гнева си размахах юмрук към Него и извиках: “Нямам нужда от теб, сам ще стигна до целта си.”

Веднага усетих резултата от молитвата си. До тогава бях спокоен човек, но след като въстанах против Бога, станах раздразнителен и отмъстителен към всеки, който ме обиждаше. Започнах да пия и да се включвам в сбивания. Нечистите духове влязоха в живота и в дома ми. Започнах да мисля, че животът е безсмислен и не си заслужава да се живее.

Стана така, че един приятел ме покани на християнско събиране. В началото отказах да отида, но после промених решението си. Вътрешно реших, че това ще е първото и последното посещение в живота ми на християнско събрание. Когато обаче влязох там, останах трогнат от песните, молитвите и библейската тема. Нямах търпение да отида на следващото. След година предадох живота си на Христос.

Завърших образованието си и след като приключих с военната служба, се върнах у дома, за да работя като литературен евангелизатор. Тогава Бог ме призова да Му служа като проповедник от Глобалната мисия в райони, където няма адвентисти. Господ ме благослови заедно с моя помощник и ние намерихме хора като нас, които търсеха смисъла на живота. През първата ми година девет души се кръстиха, а много други започнаха да се подготвят за кръщение.

Благодаря на Бога за това, че бе толкова търпелив към мен и че ми позволи да Му служа.


* Сергей Веневцев живее в Тирнауз, Русия.

Свързан урок >>