"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Хваната в момент на слабост
Дейвид Прайс

Айрис Хан обичала да сърфира из интернет. Често влизала в интернет форуми да провери за какво се говори там. Едва ли е очаквала, че ще намери Бога именно по интернет.

Айрис била израснала в китайско семейство, което не вярвало в Бога или в каквато и да е религия. “Цели 25 години бях изключила Бога от живота си”, пише тя.

През 2001 г. Айрис преживяла сериозна депресия. Веднъж докато сърфирала в интернет, попаднал на чат рум, където се запознала с мъж, който живеел недалеч от нея в Сидни, Австралия. Той я изненадал с признанието си, че е адвентен християнин и вегетарианец. Айрис била учудена, но решила да продължи разговора. Отговорила му и така започнали да общуват по интернет. След време Айрис дори посетила Църквата на адвентистите от седмия ден.

Айрис отишла на църква, но в нея се зародили множество въпроси за Бога и за Библията. Пасторът внимателно й обяснявал и й помагал да открие отговори на въпросите си. Айрис признава, че е била доста скептична към християнството, когато за първи път приела поканата да посети семинарите върху Даниил и Откровението. Там обаче открила, че Божията истина е автентична и надеждна. След като прекарала месеци наред в задаване на въпроси, Айрис предала живота си на Христос и била кръстена.

Сега Айрис използва компютърните си умения, за да работи за Бога. Тя е уеб мастер на своята църква и поддържа онлайн библейски курс върху пророчествата, което е част от евангелизаторската инициатива на църквата в района на Сидни. Понастоящем поддържа онлайн връзка с повече от сто души.

Историята на Айрис показва как Бог може да използва едно средство за масова комуникация, за да привлече дори невярващите към Исус. “Няма средство, което Бог да не може да използва, за да доведе при Себе Си хората, които търсят нещо – дори самите те да не могат да формулират съвсем ясно какво търсят”, заявява Айрис.

Адвентният център в Сидни, Австралия се стреми да намира нови начини да преподава евангелието на хората. Айрис знае, че тези методи са успешни, тъй като Бог е използвал интернет – нещо, което тя е харесвала, за да навлезе в живота й.


* Дейвид Прайс е заместник директор на Адвентния център в Сидни, Австралия.

Свързан урок >>