"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Свободен!
Марадона Магуба

Като войник в Демократична Република Конго бях изпратен при местните хора в област с интензивни сражения. Там обаче се провеждаха евангелизационни събрания и аз започнах да се заслушвам, докато ги пазех.

Военното ми подразделение бе преместено в друг район преди края на евангелизацията. След месец на сражения просто ми се искаше да умра. Реших да отида на църква, преди да сложа край на живота си, но не знаех наблизо да има каквато и да е църква. Тогава чух някаква обява за религиозни събрания. Така намерих Църквата на адвентистите от седмия ден. Още веднъж чух вестта за благодатта и закона.

След като подразделението ми бе преместено още веднъж, отново намерих адвентна църква, която можех да посещавам в събота. Когато ме хванаха да ходя на църква, войниците ме пребиха от бой.

Не виждах начин да се покланям на Бога и затова избягах от военните. Знаех, че ще ме изпратят в затвора, ако ме хванат, и затова се укрих при племето на пигмеите, където смятах, че никой няма да ме намери. Бях заловен и отведен във военния лагер, където войниците ме хвърлиха в дълбока яма, от която не бих могъл да изляза.

Тъй като съм монтьор, един ден ме извадиха от ямата, за да ремонтирам военна кола. Поправих я и избягах още веднъж. Този път поех към града, в който бях посещавал църквата. Пасторът ми каза, че войниците ме търсят, но въпреки това той би ми помогнал.

Останах при него цели два дни. След това той ме заведе при бившия ми командир и уреди уволнението ми от армията. Слава на Бога, че командирът ме пусна. Отново бях свободен човек!

Станах шофьор към църквата и започнах да изучавам Библията. Година по-късно се кръстих в Божията църква. Днес съм истински свободен човек – свободен от военните, свободен да служа на Господа.


* Марадона Магуба (на снимката) споделя вярата си в град Гома, Демократична Република Конго.

Свързан урок >>