"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Моят верен син, Част ІI
Гантулга Тседен

Благодаря на Бога, че синът ми Енктайван се запозна с адвентисти, които го заведоха до Господа. Още по-благодарна съм за това, че синът ми сподели с мен вярата си в Бога. Два дена след кръщението ми моят съпруг получи инсулт.

Докато бях в болницата и чаках новини от лекарите, почувствах невероятен мир. Вместо да обвинявам Бога за случилото се, аз го прославих за това, че ме е спасил преди кризата. Дори след като чух от лекарите, че има малка надежда за него, аз почувствах вътрешен мир. Знаех, че ако не бях срещнала Бога преди това, щях да бъда съкрушена.

Останах със съпруга ми в болницата цели 40 дни. Мнозина ме питаха как издържам, но аз отговарях: “Не съм сама. Бог е с мен. Той ми дава сили да продължавам напред.” Църковните членове се присъединиха към молитвите ни за съпруга ми и той започна да се възстановява. Сега може да ходи и има желание, когато се почувства по-добре, да дойде с нас на църква. Убеден е, че Бог е спасил живота му и желае да му се поклони заедно с нас в църквата.

Синът ми организира малка молитвена група в дома ни. Тъй като християни идваха ни посещаваха, това бе голямо насърчение за нас.

Съпругът ми не може да работи и аз трябва да издържам семейството. Животът е труден, но Бог е с нас така, както бе и когато съпругът ми получи удар. Няма да се пусна от Исусовата десница.

Бог укрепва вярата ни и разширява нашата дейност. Малкият ни дом има общо три помещения, но Господ ни изпрати 11 младежи от провинцията, които желаят да учат в Уланбатор, столицата на Монголия. Някои от тях са адвентисти, а други – не. Разделихме кухнята на две, за да направим още една стая и някак си успяваме да се сместим. Каним всички младежи да живеят с нас и да се покланят на Бога и те го правят.

В живота ни най-важното е Бог и нашият Господ Исус. Желаем да споделяме любовта Му заедно с другите.


* Гантулга Тседен и семейството й живеят в Уланбатор, Монголия.

Свързан урок >>