"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Ново име – ново сърце
Емануел А. Алоти

Сабах живеела в градче в централна Гана. Когато станала на 17 години, приятели я поканили да посети евангелизаторски събрания близо до дома й. Сабах искала да отиде там, но знаела, че баща й ще се противопостави, тъй като ненавижда християните. Решила да не казва на родителите си къде отива всяка вечер, затова направила така, че да се среща с приятелките си в домовете им и да тръгва към събранията заедно с тях.

Сабах била развълнувана от онова, което научила за Бога. Отдала Му живота си и пожелала да се кръсти. Баща й обаче разбрал за плановете й и забранил да стане християнка. Заплашил да я пребие и да се откаже от нея, ако продължи да посещава християнски събрания. За съжаление Сабах не участвала в първото кръщение, но въпреки това не изоставила любовта си към Исус. Продължила да ходи на църква при всяка възможност.

Когато разбрал за нейния продължаващ интерес към християнството, баща й я изгонил от дома. Майка й обаче тайно насърчавала дъщеря си да стане християнка и я окуражавала във вярата. Когато бащата разбрал за това, наредил и на майката да напусне дома.

В деня на кръщението си Сабах променила името си на Кристин.

Скоро взела изпитите и се записала в гимназия, но без финансова подкрепа от родителите, нямало начин да продължи да учи. Като неин пастор аз я насърчих да се довери на Господа и да се моли за спонсор.

Не след дълго ми се обадиха по телефона, за да ме поканят да посетя офиса на Конференцията. Там се срещнах със семейство от Америка, което искаше да спонсорира образованието на Кристин. Така тя продължи да учи.

Кристин се справи добре в гимназията и сега желае да служи на Бога каквато и длъжност да й възложи. Благодарна е на тези, които й помогнаха да завърши образованието си, но още по-благодарна е на хората, които й дадоха възможност да се запознае със своя Спасител Исус Христос.


* Емануел Алоти е пастор в Гана.

Свързан урок >>