"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Да разкъсаш оковите на Сатана, Част I
Олег Фархутдинов

Излежавах присъда в затвор с най-тежък режим за престъпления, които бях извършил. Мразех се за това, че съм в затвора и съм извършил тези неща. На 30-годишна възраст вече бях прекарал една трета от живота си в затвора. Алкохолът и наркотиците бяха притъпили представите ми за добро и зло. Понякога в моменти на размисъл, съвестта заговаряше.

След като ме освободиха, отново се върнах при съпругата и малкия ми син. Радостта от срещата не ми донесе душевен мир, нито ме спря от лошия път. Едва бях изрекъл обещанието никога вече да не пия и започнах да търся питие или наркотик, за да притъпя болката и да я забравя. Когато се опитвах да спра, пристрастяването ме хващаше като роб. Когато съпругата ми се опитваше да ме спре, аз я биех.

Още веднъж се събудих във вонящия затвор. Сега пък за какво ме обвиняват? Какво от миналото ми са открили? Когато съдията ме осъди на още три години, аз започнах да се чудя какви други престъпления ще открият, дори след като си платя за сегашното?

Със страх се обърнах към Бога и го помолих: "Господи, помогни ми!" Някой ми даде Нов завет и аз започнах да го чета. Там открих отговори на въпросите ми за смисъла на живота. Понякога плачех като дете, докато четях. Един ден се предадох. Обърнах живота си или по-точно това, което бе останало от него, към Бога.

Исус ме освободи от страха за миналото и ми подари надеждата, че е запазил добри неща за бъдещето ми. Затворът стана моят Ветил. Там видях стълбата към небето и там умрях с Христос и започнах да живея с Него.

Майка ми дойде на посещение. Започна да плаче, когато влязох в стаята за посетители. "Бедната ми майка! Докарвал съм ти само мъка. Колко много затвори си посетила заради мен!" Думите ми само я накара да заплаче още по-силно. Каза, че е спестявала от пенсията си четири месеца, за да ми донесе малко пари, но преди два дена някой влязъл в дома и откраднал всичко. Отново започна да плаче.

Внезапно ме обзе дух на отмъщение. Искаше ми се да изляза от затвора и да намеря хората, които са я наранили. Исках отмъщение.

(Продължава следващата седмица)

Свързан урок >>