"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

“Не искам да пътувам”
Елза Веласко

Инди притежава вродената дарба на лидер сред учениците в нашето малко училище в планините на Южните Филипини. Тя обича съботата и богослуженията. Веднъж ми се стори много тъжна и разбрах, че нещо я тревожи. Тогава ми разказа за проблема си. “Моят баща не иска да губя цял ден в църквата. Не дръзвам да му противореча, защото гневът му ще се излее върху мен.” В съботната сутрин Инди не дойде да ми помогне да занесем материалите за съботното училище. Липсваше ми приятния й глас. Когато тръгнахме с помощничката ми към църквата, внезапно видяхме Инди да върви надолу по пътеката с майка си. Не бе облечена като за църква. Махнахме й с ръце, но тя наведе глава и отмина.

Попитах една съседка на детето какво става и тя ми разказа, че бащата на Инди й се скарал сутринта. Тя искала да отиде на съботното училище, но баща й заявил, че трябва да слезе с майка си в големия град долу в равнината. Всички се молихме Бог да е с Инди през този ден.

Същата вечер Инди ме посети в колибата. Обясни, че майка й искала двете да отидат до града. Стигнали до съседното село, от където щели да се качат на кола за равнината. “Аз обаче се молих Бог да не изпраща джип, за да не наруша съботата”, каза Инди срамежливо. Обикновено всеки ден по няколко джипа тръгват от селото. Точно този ден Инди и майка й стояли там целия ден, но нито една кола не се появила. Накрая се отказали и се върнали в родното си село с празни ръце.

“Татко се ядоса много, защото целият ден бе пропилян – каза Инди. – Аз обаче се радвам, че Бог отговори на молитвата ми и не допусна да наруша съботата.”

Бог отговори на молитвата на моята приятелка. Той отговори и на нашите молитви за нея. Молете се родителите на Инди да разберат колко е важно да следват Исус и да бъдат като дъщеря си.


* Елза Веласко бе студент мисионер от колежа Маунтин Вю и учителка в мисионското училище Бугахон в Южните Филипини.

Свързан урок >>