"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Бог, Който спазва обещанията Си
Джийн Закари

Нина и съпругът й развивали дребен бизнес в Индия. Веднъж някакви хора минали наблизо и започнали да раздават брошури. Нина хвърлила поглед към тях и поискала една. Разбрала, че са на религиозна тема.

"Имам доста въпроси за Исус", казала Нина на жената, която й дала брошурата. След това жената я поканила и отговорила на всичките й въпроси. "Искам да науча още за Исус - заявила Нина. - Искам да знам защо го наричат Бог."

Нина получила покана да посети вечерен библейски курс. Отишла на събранието и изпитала облекчение от това, че съпругът й не попитал къде е била. Следващият урок обаче продължил по-дълго и тя се върнала късно у дома. Съпругът й я посрещнал на вратата и с гневен глас попитал защо не му е казала къде ще ходи. Продължила да посещава библейските уроци, макар че съпругът й я предупредил никога да не взема децата си на християнски събрания.

Седмият библейски урок разглеждал въпроса за връщане на десятък на Господа. Нина слушала внимателно. Тя и съпругът й имали финансови затруднения, а освен това двама приятели не им били върнали парите, които взели назаем преди година.

Идеята за изпитване на Господа напомнила на Нина за пресрочените заеми. Същата вечер се помолила: "Господи, знаеш, че семейството ми е в голямо затруднение. Ако нашите приятели върнат взетите назаем пари, аз ще ти дам десятък." Нина се помолила в четвъртък вечерта. В петък получила пет хиляди рупии (около 115 долара). Единият от заемите бил изплатен изцяло. На следващия ден Нина поставила петстотин рупии в дискоса за дарения. През следващата седмица и другият заем бил изцяло изплатен. В събота тя поставила още двеста рупии в дискоса.

"Исус Христос е добър Бог - казала си Нина. - Той спазва Своите обещания. Докато съм жива, ще следвам Исус и ще бъда вярна в десятъците." Нина се кръстила и продължила да отделя една десета част от дохода си. Сега бизнесът й е двойно по-печеливш.

Съпругът й започнал да осъзнава какво е открила. Той признал: "Твоят Бог е силен." Сега тя се моли съпругът й да усети повече от Исусовата сила и да предаде сърцето си на Господа.


* Джийн Закари живее в Южна Калифорния.

Свързан урок >>