"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Великият лекар
Елви Веласко

Феликс се наслаждаваше прекалено много на живота, за да си мисли за Бог. След това се разболя. Помогнахме му да слезе от планинския си дом в Южните Филипини до болницата, намираща се на няколко часа път. След като го прегледаха, лекарите му казаха, че има цироза на черния дроб и вероятно ще умре до месец. Посъветваха го да си върви у дома.

Когато се върна, Феликс легна на постелката, тъй като бе прекалено слаб дори да седи. Всеки ден моят партньор студент-мисионер и аз го посещавахме, за да се молим за него. Феликс чуваше децата в селото да пеят в хор по време на сутрешното богослужение. Разказвахме му разни истории. Един ден Феликс каза: “Чух, че разказвате на децата за Исус, който излекувал един сакат. Може ли да излекува и мен?”

Уверихме го, че Исус може да го излекува, ако е Неговата воля.

“Как да помоля Бог да ме излекува”, попита Феликс. Обяснихме, че трябва да вярва, че Исус може да го изцели и да пожелае да предаде живота си на Бога и да Го следва.

“Но как да спазвам съботата? Прекалено съм слаб, за да ходя на църква и дори да седя на стол”, каза той през сълзи.

Обяснихме, че Бог е отретил съботата като ден за поклонение и Феликс би могъл да Му се покланя от болничното си легло, като Му се моли и слуша Божието словото, което се говори в църквата.

“Ще го направя!”, обеща той. Помолихме се заедно с него и го насърчихме да се довери на Бога.

В съботната сутрин с учудване открихме Феликс в църквата дълго преди началото на службата. “Как стигна до тук?”, попитахме ние.

Всеки ден се молех Исус да ме излекува. Обещах да спазвам Словото Му и да се подчинявам на заповедите Му. Днес моята съпруга ми помогна да се изправя. Беше болезнено, но успях. След това ми помогна да стигна бавно до тук.”

Прославихме Бога за това, че помогна на Феликс както телесно, така и душевно. Днес Феликс ходи из селото без чужда помощ и разказва на хората за приятеля си Исус, най-великия Лекар, който го е излекувал. Феликс и съпругата му ще бъдат кръстени, веднага след като пастор се изкачи до тяхното планинско село.


* Елви Веласко бе студент мисионер от колежа Маунтин Вю, изпратен на мисия в Южните Филипини.

Свързан урок >>