"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Посетителка, която идва за първи път, знае всичко
От Елиан Хосокава Имаюки

Имигрантката от Бразилия, Сандра Сато, потеглила с автомобила си право към адвентната църква в Какегава, Япония, за да благодари на Бога за току-що получената шофьорска книжка.

Тя била обещала на Бога, че ако получи книжка, първото място, което ще посети с колата си, ще бъде църквата.

Същата вечер Сандра радостно съобщила на членовете на църквата в християнския център Токай, че Бог е отговорил на молитвата й да получи шофьорска книжка.

„Освен това, аз съм готова за кръщение“, съобщила тя.

Църковните членове били изненадани. Никога преди не били виждали Сандра.

Останали удивени, когато Сандра се обръщала към някои от тях по име.

„Познавам мнозина от вас. Гледах на живо предаванията от църквата по социалните медии.“

След това разказала своята история. Сандра и съпругът й, бивш адвентист, работили заедно с хиляди други имигранти от Бразилия в заводи в централната част на Япония.

Когато разговаряли за религия, съпругът й заявил, че ако някога желае да се покланя на Бога, той би приел единствено поклонението й в адвентната църква. Тя обаче членувала в друга християнска деноминация. Заинтригувана от вярата на своя съпруг, Сандра започнала да гледа предаванията от църквата в християнския център Токай. С помощта на съпруга си тя завършила библейския курс на бразилския Хоуп Чанъл. Тогава обещала на Бога, че ще започне да посещава църквата, ако получиш шофьорска книжка.

След като изследвала Библията заедно с пастора, Сандра била кръстена. Нито един член на семейството й не присъствал на кръщението, дори и нейният съпруг. Нейната вяра обаче остава силна.

По нейна инициатива била създадена малка група за изучаване на Библията в друг град, където имало хора, които искали да научат нещо повече за Христос. Божието слово се разпространява в Япония.

Свързан урок >>