"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Бог е реален
От Андрю Макчесни, „Адвентна мисия“

Кристиан Суарес започнал да употребява наркотици още на 14-годишна възраст в Колумбия.

На 18 вече бил закоравял наркоман и изгряваща рок звезда, след като спечелил конкурс за присъединяване към известна рок група. Смятал, че е стигнал до върха, като свири пред подивели множества в претъпкани стадиони.

Когато станал на 21, решил да направи солова кариера, но мечтите му се провалили. След една неуспешна година останал без пари и дом. Преместил се обратно при майка си. Като че ли наркотиците били единственото му убежище.

Кристиан никога не бил вярващ. Но веднъж, когато бил тъжен и самотен у дома, вдигнал очи нагоре и казал: „Господи, не знам кой си ти. Дори не вярвам в тебе. Но ако си реален, ако наистина съществуваш, трябва да ми го кажеш. Ако ми кажеш: „Аз съм реален“, ще те последвам.

Точно в този моментът телефонът му иззвънял.

„Здравейте, бих желала да говоря с Кристиан Суарес“, казала възрастна жена.

„Аз съм, с какво мога да ви помогна?“

„Кристиан, обаждам ти се, за да ти кажа, че Бог е реален“, отвърнала тя.

Младежът бил шокиран. Чул точно тези думи, които бил пожелал от Бог, за да повярва в Него.“

„Как се казвате?“, попитал той.

Името Нулбия не му било познато. Жената казала, че е на 65 години и е сестра на един от неговите приятели музиканти на име Леонардо.

„Защо ми казахте точно тези думи?“, попитал Кристиан.

Тя обяснила, че Кристиан бил в дома й преди две седмици,за да вземе брат й за репетиция. Същата нощ се помолила: „Господи, този човек се нуждае от Тебе.“ Взела телефонния му номер от брат си и две седмици по-късно почувствала подтик да се обади. Пак се помолила: „Господи, използвай ме“, след което се обадила.

Кристиан веднага се обадил на друг свой приятел, Алфонсо, за да му разкаже за телефонното обаждане. Алфонсо станал доста сериозен и помолил Кристиан да дойде в дома му. Посрещнал го с Библия в ръка. Кристиан бил изненадан. Алфонсо никога не бил споменавал Бог през годините, когато били приятели. Същата нощ Алфонсо му изнесъл изчерпателен библейски урок върху ученията на Църквата на адвентистите от седмия ден. Оказало се, че Алфонсо имал желание да стане адвентист.

След три месеца Кристиан бил кръстен и напълно свободен от наркотици. Сега, десетилетие по-късно, учи за пастор в Колумбийския адвентен университет в Меделин. Алфонсо също се присъединил тъм адвентната църква.

Кристиан няма вече съмнения за Бога. „Няма нищо невъзможно за Него“, казва той.

Свързан урок >>