"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Три изгубени момчета
От Андрю Макчесни, „Адвентна мисия“

Медицинската сестра Марта Агире и съпругът Луис Арбойне, лекар, присъствали на празненството на централен площад в Мексико, когато изведнъж една бивша пациентка прекъснала разговора им.

„Марта, искам да говоря с теб“, казала възрастната жена, известна като Баба Ана.

Обяснила, че нейният зет умрял преди седмица на 33-годишна възраст след инфаркт. Дъщеря й била в затвор от осем години. Сега тримата й внуци на възраст 10, 9 и 7 години останали при нея. Не работела и не можела да се грижи за тях. Момчетата били много тъжни и постоянно плачели.

„Не знам какво да правя“, казала тя.

Марта също не била сигурна и се обърнала към пастора на църквата. Той я посъветвал да покани братята на специална молитвена седмица за деца, на която щяло да има и занимание с коне. Програмата се наричала „Исусе, поеми юздите в моя живот“ и щяла да започне след две седмици.

Баба Ана с готовност се съгласила и изпратила тримата си внуци на вечерните събрания. Най-големият от тях, 10-годишният Хуан, отначало не искал да отиде, тъй като никога не бил влизал в църква. Средният, 9-годишният Луис, не бил чувал нищо за Бога, но искал да научи нещо повече. Той се разплакал, когато чул, че Исус е умрял за греховете му. Спомнил си за смъртта на своя баща. Най-младият, 7-годишният Фрациско, отначало спял през цялото време.

Скоро момчетата нямали търпение да посетят поредното събрание. Баба Ана видяла, че те носят нови дрехи от църковните членове и решила, че ходят там, за да получават подаръци. За нейна изненада, открила, че не се интересуват от дрехите. Искали да учат за Исус.

Момчетата обикнали Исус по време на молитвената седмица и след нейния край започнали да посещават църквата всяка събота. Марта започнала да дава на децата библейски уроци всеки съботен следобед.

След още шест месеца пасторът ги поканил на лагерно събрание. Момчетата харесали сутрешните и вечерните богослужения. По време на една от службите 9-годишно момче инвалид обявило, че иска да бъде кръстено. Луис бил трогнат от неговата история и решил, че също иска да предаде сърцето си на Исус. Когато казал на братята си, те също заявили, че искат да се кръстят. Църквата се напълнила до краен предел в този специален ден.

Сега момчетата са на 15, 13 и 12 години и се ръководят звукозаписната система всяка събота. Луис е изнесъл шест проповеди и се надява да стане пастор. „Сега те са много по-различни деца от времето, когато помолих за помощ в Деня на независимостта преди пет години – твърди Баба Ана. – Благодаря на Марта и на съпруга й Луис.“

Луис обаче заявява, че заслугата е на Святия Дух.

„Святият Дух е Този, Който действа“, казва той.

Свързан урок >>