"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Искам да създам църква
От Андрю Макчесни, „Адвентна мисия“

Хулио Овал бил във възторг, когато се завърнал у дома след конференция на Глобалната мисия, организирана за църковни членове от цяло Мексико.

Развълнувано разказал на съпругата си, Мария Диас, за всичко, което бил научил на конференцията, състояла се през януари 2017 г. „Сега искам да основа църква“, казал той.

Мария харесала идеята. „Да го направим!“, отвърнала тя.

Но откъде да започнат? Хулио искал да работят в нов квартал и решил, че ще е добре да започнат, учейки хората на основните здравни принципи като въздух, вода, слънчева светлина и почивка. Двамата с Мария получили подкрепа от Северно-Мексиканския съюз, за да работят като доброволци в Глобалната мисия, а пасторът на тяхната църква също одобрил плана. Някои църковни членове обаче си спомнили, че предишният опит да се основе църква се бил провалил.

„Този план няма да проработи“, казал един от тях.

„Не може да има добри резултати“, заявил друг.

Хулио, Мария и двете им пораснали дъщери облекли светлозелените си тениски с името на здравната програма „Искам да живея здравословно“ и започнали да вървят от врата на врата. Във всеки дом канели хората да се запишат за домашни здравни курсове и църковни готварски курсове.

Семейството работило усърдно 4 месеци и накрая записало първия кандидат за библейско изучаване – 60-годишна жена на име Рогелио.

Когато църковните членове видели усърдието на семейството и научили за Рогелио, някои облекли зелените тениски и се присъединили към тях в обикалянето от врата на врата. Не след дълго групата нараснала на 15 души.

Църковните членове работили непрестанно цели шест месеца. След като видял, че все повече хора изучават Библията, Хулио решил да създаде малка група, която да се събира всеки съботен следобед. Съобщил плана си на църквата през февруари 2017 г. и поканил още църковни членове да се присъединят към начинанието. Църквата подкрепила малката група. Десет души приели поканата да се включат. Нещо повече, един църковен член, който давал под наем зала за рожденни дни и сватби, предложил да я предоставя безплатно на малката група. Двадесет и пет участници в библейския курс дошли на първото събиране.

Три месеца, след като била призната за малка група, местната конференция я приела за клон на съботното училище. След още 17 месеца, през септември 2018 г., групата станала църква. Сега адвентата църква „Врата към небето“ има 35 членове, включително 24 новокръстени благодарение на здравния курс на Хулио и Мария. Общо около 50 човека посещават съботните богослужения. Сега има планове за изграждане на църковна сграда. „Целта ни е да съградим църквата и да привлечем още души за царството“, заявява 46-годишният Хулио.

Свързан урок >>