"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Възкресен в Индонезия
От Андрю Макчесни

Двама студенти мисионери развълнувано поздравили своя ръководител Сунгаби Джи, когато той пристигнал в селото им сред джунглата на индонезийския остров Папуа.

„Пасторе, имаме прекрасна история - казал Сантос, 22-годишен студент мисионер от университета Клабат, адвентно учебно заведение в отдалечения остров Сулавеси. – Молихме се за умряло осемгодишно момиче и тя бе възкресена!“

Сунгби, южнокорейски мисионер, който служил като директор на мисионското движение „1000“ в Индонезия, бил летял на малък самолет и ходил пеша два дни и една нощ, за да стигне до това село в областта Самир на Папуа. Той идвал да даде напътствия на студентите мисионери по средата на тяхното едногодишно мисионско служене, но пожелал първо да чуе историята за момичето.

Студентите разказали как нещо ужасно се било случило преди няколко дни. На връщане от посещение в дом заварили жителите на селото да плачат и да припяват в колибата на селския вожд. Те оплаквали Наоми, дъщеря на вожда, която била умряла преди няколко часа и сега лежала на пода. Шаманът водел селяните в техните песни.

Студентите мисионери започнали да плачат. Те копнеели хората да се отвърнат от мъртвите си божества, олицетворявани от дървета и животни, и да се доверят на живия небесен Бог. Сантос и приятеля му седнали до безжизненото тяло на Наоми. Сантос внимателно я вдигнал и я прегърнал. „Мили Боже, моля Те, покажи чудо на хората в селото – помолил се той. – Изнасяхме библейски уроци и те слушаха. Покажи им, че си по-силен от дърветата и животните.

Мисионерите се молили два часа, държали тялото на Наоми и плачели. После изпели евангелската песен „Защото Той живее“. Селяните били трогнати от сълзите, молитвите и песента. Внезапно Наоми се събудила и се обърнала към удивената си майка. „Мамо, гладна съм.“

Баща й, вождът, бил шокиран. Със собствените си очи видял нещо по-могъщо от дърветата и животните. Той събрал селяните за библейски урок, когато Сугби пристигнал. Всичките 57 души от селото предали сърцата си на Исус.

„Чудо е – заявява Сугби, сега ръководител на адвентната семинария и колеж в Пакистан. – Някои може да си мислят, че възкресенията са се случвали преди 2000 години, но такива чудеса се случват и днес, когато се доверяваме изцяло на Бога.“

Свързан урок >>