"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Ново сърце за Алекс
От Андрю Макчесни

Алекс бил диагностициран с вродено сърдечно заболяване, имал дупка в сърцето като бебе във Финландия. Лекарите се надявали, че сърцето ще се възстанови от само себе си, но това не станало. Когато навършил осем години, лекарите направили сърдечна операция. Майката гледала към момчето в интензивното отделение и си мислела: „Има причина, поради която Бог е допуснал това да се случи. Той има цел за живота ни.“

Описала преживяването си във Фейсбук. Много финландци започнали да следват нейната Фейсбук страница и тя можела да говори за Бога на мнозина, които иначе не биха слушали. Алекс щял да стане мисионер.

Момчето се възстановило бързо от операцията и се върнало у дома само след пет дни. Това било чудо. Дяволът се бил опитал да отнеме Алекс, но Исус му дал ново сърце.

Лятото се оказало много горещо. Една вечер Алекс се оплакал от болки в гърдите. В болницата лекарите видели, че сърцето му е станало двойно по-голямо от нормалното (показано на снимката). Веднага го приели за спешна операция. Няколко часа по-късно лекарите заявили, че операцията е успешна. Дяволът се бил опитал да отнеме Алек, но Исус му дал ново сърце.

След завърщането си вкъщи Алекс започнал да се държи странно. Обикновено бил любезен и спокоен, но сега започнал да проявява агресия и да говори на висок глас, особено с баща си. Една вечер Алекс бил особено раздразнителен, започнал да крещи и хвърлил очилата си на пода.

„Защо се държиш по този начин?“, попитал бащата и поставил ръка на главата му, за да се помоли. Много пъти го бил правил, за да се моли за Алекс.

Този път обаче момчето отказало молитвата. „Махни си ръката!“, изкрещял той.

Обърнал се към баща си с поглед, изпълнен със силна омраза. Бащата никога не бил виждал такова изражение на лицето му. Отишъл в кухнята, където майката приготвяла вечерята.

„Това не е нормално – казал той. – Това не е нашият Алекс. Трябва да се помолим.“

Двамата отишли при него. Без да каже нито дума, бащата поставил ръка на главата на Алекс. Майката поставила ръка върху челото му.

„В името на Исус, заповядваме на нечистия дух да напусне Алекс. Предали сме Алекс на Бога и ти нямаш място в живота му.“

След молитвата момчето се върнало към обичайното си състояние. Усмихнало се все едно нищо не се било случило.

Дяволът се опитал да отнеме Алекс, но Исус му дал ново сърце. Майката се надява, че когато той порасне, ще има желание за мисионска работа и историята му ще променя сърцата на хората.

„Предала съм живота му на Бога – казва майката. – Усещаме, че Алекс има особена връзка с Бога. Животът му е труден, но вярваме, че Бог ще направи нещо чудно с него.“

Свързан урок >>