"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Молеща се майка в Испания
От Ребека Руис Лагуардиа

Като десетгодишно момиче Пилар Лагуардиа наблюдавала звездното небе над Испания и се питала: „Кой създаде звездите? Имаме ли Създател или сме само резултат от случайност?“

Тези въпроси изпълвали мислите й години наред. Питала роднините си какво е тяхното мнение, но никой не можел да даде задоволителен отговор. Ходела на църковни служби в неделя, но проповедите за огъня в ада и за един тираничен и отмъстителен Бог я подтикнали да се отдели от религията на своето семейство.

Едва не умряла от заболяване на 22 години. Пилар останала ужасена от това, че е възможно да умре, без да намери отговор на въпросите си за Бога.

Един ден в болката си отворила прозореца и извикала към небето: „Боже, ако съществуваш, икам да те познавам! Помогни ми! Отговори ми!“

Бог и отговорил след три дни, когато член на адвентната църква почукал на вратата на нейния дом. Той поканил бащата на Пилар, агностик и овчар, да посети евангелизаторски събрания. Бащата приел от любопитство. Пилар пожелала да го придружи, но той настоявал да отиде сам. Пилар упорствала накрая баща й се съгласил.

Болна и немощна, Пилар влязла в адвентна църква за първи път в края на 1960-те години. Чула прекрасни химни и пророчеството за края на времето от Даниил 2 гл. Въпреки че баща й никога не се върнал след първата вечер, тя продължила да посещава събранията. Една вечер получила книга като подарък и църковен член си записал нейния адрес.

След няколко дни жена я посетила в дома й и предложила библейски уроци. По време не ежеседмичното изучаване Пилар получила отговори на въпросите си за Бога. За първи път намерила мир и спокойствие.

Пастор Луис Буено я кръстил 10 месеца след началото на библейските уроци.

Тя се омъжила на 32 години, но й било трудно да зачене поради здравословните проблеми. Отново се обърнала към Бога с молитва и забременяла с мене.


* Майка ми, на снимката, родена преди 73 години в беден дом на овчар в Испания, с радост води души в стадото на Великия Пастир. Благодарен съм на Бог за това, че ми е дал такава майка.

Свързан урок >>