"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Книга, недокосната от огъня
От Андрю Макчесни, „Адвентна мисия“

Нигерийски студент изгубил всичко в огъня, който разтопил дори металните тръби в стаята му, но с изненада открил, че имало нещо непокътнато – книгата на Елън Уайт „Великата надежда“

Студентът на име Оладжайд Олуватоби Игбиниеми веднага прочел книгата и бързо отишъл в местната адвентна църква, чиито членове му я били дали по време на една събота посветена на литературния евангелизъм.

„Тази книга е страхотна, направо чудна“, казал Игбиниеми на учудените църковни членове, като държал високо непокътнатата „Велика надежда“ – книга от 11 глави, която е съкратена версия на „Великата борба“.

„Не съм виждал такива книги – казал той. – Чудото ме подтикна да я прочета докрай.“

Църковен член представил книгата на 30-годишния Игбиниеми в Еде, град на около 220 километра североизточно от столицата на Нигерия, Лагос. Църковните членове, работещи в сътрудничество с „Мисия за големите градове“ с цел раздаване на един милиард книги в градове по целия свят, разпространяват хиляди бройки от „Великата надежда“ в цялата област Осун веднъж на тримесечие в Деня на голямата надежда – специална събота, определена за споделяне на книгата, разказва Джоузеф Адебоми, президент на Конференцията Осун на адвентната църква.

Игбиниеми, студент в техническия университет в Еде, заминал от града през септември 2018 г., като оставил книгата в стаята си, в която живеел под наем. При завръщането видял, че огънят е погълнал цялата къща. Всичките му учебници, мебели и матракът били унищожени.

„Дори желязото бе стопено“, твърди Адебоми.

Причината за пожара не била изяснена.

Ровейки се в пепелището, Игбиниеми намерил „Великата надежда“.

Още същия ден прочел книгата докрай. В нея има история и пророчества, които обясняват защо хаосът в днешния свят се задълбочава. После се затичал към адвентната църква, за да даде своето свидетелство.

„Вие не познавате книгата, която разпространявате – заявил той. – В нея има Божия сила.“

Игбиниеми (на снимката) коленичил пред хората в църквата и прославил Бога.

Историята докосва много сърца и укрепва вярата на хората в щата Осун.


* „Знам за библии, които не изгарят в огъня, но никога не бях чувал за друга книга, която не изгаря“, заявява Онаолапо Аджибаде, пенсиониран пастор и бивш секретар на дивизията Западна-Централна Африка, в чиято територия влиза и Нигерия. Той живее в град Иниса в щата Осун. „Това чудо увеличи любовта ми към книгите от Духа на пророчеството.“

Свързан урок >>