"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Сълзи от радост
От Андрю Макчесни, „Адвентна мисия“

Лариса Мадлин Ван Бомел, студентка от Канада, имала неприятен ден в Германия. Първо, тя се загубила. Започнала да се лута и влязла в празна църква близо до Франкфурт. Борила се със своята вяра откакто майка й починала и не била произнасяла молитва, нито посещавала църква от две години.

„Реших да седна, след което започнах да се моля и да изливам сърцето си и да плача. Помолих Бог за знак, че наистина съществува.“

Избърсала сълзите си и тръгнала да търси гара, но след това се объркала и слязла от влака в Беншайм вместо в Беншайм Ауербах. До следващия влак имало доста време.

Изморена и жадна Лариса потърсила вода. Наоколо нямало монетни автомати, а магазините вече били затворени.

На известно разстояние от гарата Лариса забелязала бутилка вода и няколко чаши върху маса до една сграда. Тъй като била много жадна, погледнала през прозореца на сградата и видяла млади хора да се хранят около кухненска маса. Тогава смело влязла през предната врата: „Може ли да си купя чаша вода?“, попитала тя.

Младежите я поканили да седне до тях и да се нахрани.

Лариса била попаднала на адвентен център, наречен „Център Надежда“ – място, където различни хора посещават образователни и религиозни семинари, участват в курсове за здравословно готвене или просто отдъхват на диван и се наслаждават на безплатен WiFi. Центровете Надежда са клонове на „Гласът на надеждата“, германското подразделение на адвентния „Хоуп Чанъл“. Първите два центъра били основани в Германия през 2017 г. Има планове за отварянето на поне още 14 центъра Надежда.

След като започнала да се храни, Лариса забелязала надписа „Център Надежда“ на стъклото и попитала какво означава това. Нейните нови познати обяснили, че са християни и че тяхната адвентна църква е отворила центъра като място, където да се събират и сприятеляват. Внезапно Лариса си спомнила за молитвата си Бог да й докаже, че съществува. „Разплаках се и им разказах как само преди няколко часа съм молила Бог за знак и как сега съм уверена, че съм го получила“, разказва Лариса.

Развълнуваните адвентисти благодарили на Бога.

„Не можете да си представите как вашата любезност ме трогна – написала Лариса във фейсбук страницата на центъра. – Бог да благослови вас и много други да бъдат благословени чрез вашата доброта.“

Тя добавя: „Център Надежда е невероятно красива идея, която трябва да се разпространи из цяла Германия, а също и в Канада и в останалия свят. Благодаря ви. Сега плача от радост.“

Свързан урок >>