"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Божията математика
От Андрю Макчесни, сп. „Адвентна мисия“

Джани Бекър, южноафриканец с руса коса, бил изпратен в столицата на Виетнам с два милиона долара и трудната задача да установи първия адвентен „градски център за влияние“ в тази югоизточна азиатска държава.

Имал големи трудности в намирането на подходящ имот в Ханой. Цената на незает парцел надхвърляла два милиона и често стигала до три или четири милиона.

Бекър се молел по време на пътуванията си до Ханой от Сингапур, където се намирало ръководството на адвентната Югоизточно-азиатска съюзна мисия, където работи като специален помощник на председателя.

„Престанах да броя колко пъти пътувах до Виетнам – разказва Бекър. – Може би 15 или 20.“

Бекър получил тази задача, след като през 2014 г. президентът на църквата Тед Уилсън апелирал за създаването на обществен център, който да служи на хората в Ханой. След посещение и евангелизация в град Хо Ши Мин Уилсън обещал да помогне за събирането на необходимите средства и да удвои приноса на Южната Азиатско-тихоокеанска дивизия и на Югоизточно-азиатска съюзна мисия. Накрая световната адвентна църква дарила 1 милион долара, а дивизията и съюза дали по 500 000 долара.

Бекър обаче не можел да намери подходящ парцел. Имотите, които разгледал, стрували прекалено много или не се намирали на удобно място. Една потенциална сделка не се осъществила.

И тогава приятел на приятел запознал Бекър с предприемач, който притежавал парцел и строял седеметажна сграда върху него. Предприемачът искал само 1.8 милиона за всичко. В момента, в който Бекър видял имота, разбрал, че е идеален.

Бюрокрацията и някои други пречки забавили покупката с месеци. Друг купувач чул за имота и предложил по-голяма сума. Бекър продължил да се моли и собственикът отказал новото предложение, като заявил, че адвентистите имат намерение да работят за хората, а не да обогатяват собствениците.

Бекър сияел от радост, когато на 22 май 2018 г. Уилсън и други ръководители открили седеметажната сграда, която ще помещава книжарница, магазин за здравословни храни, училище за чужди езици, музикално училище, здравен център, ръководството на АДРА във Виетнам и зали за богослужения за две църкви.

„Бог се намеси по начин, който беше много по-чуден, отколкото някога съм очаквал – казва Бекър. – Той ни даде повече от това, за което се молехме. Отдаваме цялата чест и слава на Него.

Свързан урок >>