"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Да закараш пътниците до Христос
От Андрю Макчесни, сп. „Адвентна мисия“

Бюнгеун Оух, таксиметров шофьор от селските райони на Южна Корея, никога не бил завел човек до Христос, въпреки че отдавна бил в църквата. Решил, че това трябва да се промени.

Срещал се с много редовни клиенти и започнал да изгражда връзка с тях. Вземал телефонните им номера и заедно със съпругата си ги канел на вечеря или ги посещавал в домовете им.

Един съботен следобед Бюнгеун и съпругата му Михюн Юн посетили дома на клиент на име Чой. Разговаряли известно време, след което го поканили на вечеря. Когато излизали от къщата, г-н Чой посочил малка църква наблизо и казал, че някога посещавал богослуженията.

Бюнгеун видял възможност да сподели своята вяра.

„Имаме прекрасна църква – казал той. – Би ли желал да я посетиш?“

Г-н Чой се съгласил да посети църквата в град Чунчон.

Бюнгеун го завел в местен ресторант. Собственикът адвентист показал колко много се радва, че г-н Чой възнамерява да отиде на църква и заявил, че основното блюдо е за сметка на заведението. Тази любезност удивила Чой и засилила желанието му да посети църквата.

След първата събота г-н Чой започнал да посещава всяка седмица и след време бил кръстен.

Така Бюнгеун спечелил първата си душа за Христос, но решил да не престава.

Веднъж видял възрастен мъж да излиза от дома си. Преди също го бил виждал и затова спрял да го поздрави.

„Тъкмо се канех за повикам такси“, казал мъжът.

Бюнгеун бързо му предложил да го закара до желаното място. Докато шофирал, научил, че мъжът се казва Парк. Решил, че трябва да го посети в дома му още същата вечер.

Бюнгеун и съпругата му пристигнали с малък подарък. Г-н Парк ги поканил в гостната и ги запознал със съпругата си Чунджа Ан. Разбрали, че жената има проблем. Не можела да посещава неделните богослужения, тъй като работела по шест дни в седмицата и единственият й почивен ден бил в събота.

„Ние ходим на църква в събота – казал Бюнгеун. – Защо не дойдете с нас?“

Скоро жената била кръстена.

За две години Бюнгеун довел трима до Христос. Убеден е, че ако той, 58-годишният таксиметров шофьор може да ги направи, значи всеки друг може.

„Намали работата си, за да можеш да вършиш Божията работа – казва той. – Направи живота си по-семпъл, след което го изпълни с радостта от срещата с нови души.“

Свързан урок >>