"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Силно влияние в полза на Бога
От Андрю Макчесни

Възрастен човек спрял до семейния магазин на Делзи Найсли в селска област в щата Западна Вирджиния и я помолил за нещо.

„Бих желал да те видя на църква тази събота“, казал той.

Делзи нямала желание да отиде. Била израснал в адвентната църква и дори посещавала адвентни училища. Напуснала църквата, омъжила се и отворила магазин, където продавала фермерски продукти, зеленчуци и резачки за дървета.

И все пак, не искала да откаже директно на този човек, Кестер Ърскин, когото познавала от детските си години. Кестер имал навика всяка събота да отива до фермата на нейните родители и да качва в колата си нея и единадесетте ѝ братя и сестри, за да ги откара до църквата, като използвал дори багажника.

Сега Кестер стоял в магазина и очаквал отговор на поканата си.

„Нямам подходящи дрехи“, отговорила Делзи.

Кестер се върнал следващата седмица и Делзи представила ново извинение.

„Добре, ще отида, ако не съм болна.“

В петък била приета в болница заради голям тромб. Това я изплашило и тя решила да не представя здравето си като извинение да не ходи на църква.

Две седмици след хоспитализацията Кестер минал и ѝ дал в магазина книгата „Националния неделен закон“, в която се обяснява как съботата е променена в неделя.

Още същия следобед Делзи прочела книгата от 94 страница, написана от адвентния пастор А. Ян Маркусен, като си подчертавала важните неща. Прочела я още веднъж през деня и за трети път следващата сутрин. Помислила си: „Посещавах адвентно училище и академия и знам всичко това. Защо не ходя на църква?“

„Не можех да се сетя за основателна причина – разказва Делзи пред сп. „Адвентна мисия“. – Отидох на църква и от тогава не съм пропускала нито едно богослужение.

Днес Делзи, винаги усмихната и жизнена 63-годишна жена, оказва силно влияние в полза на Бога. Водила е много евангелизаторски събрания, включително поредица от теми по време на евангелизаторска кампания в щата, финансирана от даренията за „Тринадесета събота“. Водила е хиляди библейски кореспондентни уроци и много хора са се кръстили в резултат на нейното влияние.

Делзи казва, че Бог сигурно има чувство за хумор. След като заявила, че няма какво да облече за църква, гардеробът ѝ винаги е пълен.

„Господ е сметнал за уместно да имам много прилични дрехи от тогава до сега“, заявява Делзи.

Свързан урок >>