"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Да славиш Бога въпреки СПИН-а
От Андрю Макчесни

Мария Само има ХИВ, но въпреки това слави Бога. Тя била родена в адвентно семейство в село Никуадала, Мозамбик, и била кръстена на 7-годишна възраст. В селото нямало гимназия и за да продължи образованието си, се наложило да се премести в Куилимане, на 30 минути път с кола. Там се сприятелила с нови хора, които я въвели в алкохола и цигарите.

Родителите на Мария разбрали, че тя пуши и пие едва след като се омъжила. Баща й отишъл да я посети и когато влязъл в дома й, видял как тя пуши. Не казал нито дума, но тя била обзета от чувство за вина и решила никога повече да не приема никотин и алкохол.

Не било трудно да се откаже от цигарите, но алкохолът се оказал препятствие за нея. Започнала да се моли за помощ. Бог отговорил по необичаен начин. Тя разказва, че започнала да получава паник атаки.

Тъй като се уплашил за живота й, нейният съпруг я завел на лечение в Южна Африка. Лекарят я предупредил, че ще умре до три месеца, ако не престане да пие.

Мария се отказала от алкохола с помощта на 45-дневна програма и след като се върнала в Мозамбик, предала отново живота си на Исус.

Внезапно съпругът й починал. След шест месеца научила, че той е бил заразен с ХИВ и е предал вируса на нея.

„От този момент – казва тя с усмивка – аз славя Господа.“

Причината е, че се чувства по-здрава от всякога.

„Сега здравето ми е по-добро, отколкото когато съм се заразила, и освен това съвестта ми е чиста.“

Понастоящем Мария има четири внуци, занимава се с купуване на злато и скъпоценни камъни в различни села, които продава в Нампула, Мозамбик, третия по-големина град в страната. Насърчава и много други хора с ХИВ.

„Мнозина губят надежда, когато научат, че са инфектирани – обяснява Мария. – Няма с кого да разговарят и умират.“

Казва, че адвентистите имат специална мисия да евангелизират тези, които имат ХИВ, да се молят с тях и да ги насърчават.“

„Споделям надеждата, която имам в Исус и скорошното Му идване.“

Свързан урок >>