"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Да се разплатиш в резултат на молитва
От Андрю Макчесни

Чумба Симила щял да бъде изключен от Замбийския университет. Дължал 9000 замбийски куача (около 900 долара) и нямал представа откъде да намери пари.

Той обаче не се предавал. Учел за бакалаварска степен в държавия университет и в същото време преподавал в училището Русангу - адвентна академия и пансион в Замбия.

Чумба се обърнал към различни хора с молба да му дадат пари назаем. Търсел начин и да продаде колата си – тъмночервена Тойота Волц. Молел се Бог да се намеси.

Посетил банка в Монзе – най-близкият град до училището, за да кандидатства за кредит. Разбрал, че банката е престанала да отпуска кредити.

Докато излизал от банката, един приятел го повикал на улицата: „Може ли да наема колата ти за 21 дни?“

Чумба се изненадал.

„Има един бял човек, чиято дъщеря идва за празниците. – казал приятелят. – Той иска да пътува. Помоли ме да му намеря надеждна кола и мисля, че твоята ще свърши работа.“

„Звучи като добра възможност – отговорил Чумба. – Какво трябва да направя?“

„Просто закарай колата на автомивка.“

Чумба измил старателно колата и се срещнал с белия човек, който бил на няколкомесечно посещение във ферма в Монзе. Казал, че иска да заведе дъщеря си на обиколка из Замбия и предложил 12 000 куача, за да наеме автомобила за 21 дни. Парите можели да стигнат за купуване на кола втора употреба.

„Не можех да повярвам“, каза Чумба по време на интервю.

Мъжът поискал да вземе колата на следващия ден, събота. Въпреки че се нуждаел от парите, Чумба отказал, тъй като не искал да участва в делови начинания в събота.

„Не, ще можем да се срещнем в неделя“, отговорил той, докато се молел човекът да не промени решението си.

Мъжът се съгласил да вземе колата в неделя и веднага му дал 11 000 куача.

Чумба отделил десятъка и отишъл в университета да си плати сметката. Не го изключили и продължил обучението си, докато завършил през 2016 г.

Сега повече от всякога вярва в силата на молитвата.

„Бъдете търпеливи и се уповавайте на Бога – казва 37-годишният Чумба. – Може да се мъчите да направите това или онова, но Той знае от какво се нуждаете. Определеното от Него време винаги настъпва.“

Свързан урок >>