"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

От Лойд Перин


Църквата, на която съм пастор в щата Орегън, има официално 491 църковни членове, но само 38 процента от тях са активни, а ако прибавим и възрастните, които си стоят вкъщи поради заболяване, тогава процентът нараства на 44.

Това означава, че 56 процента от членовете ни не са активни – нещо, което не смятам за необичайно, след като десетилетия наред съм бил пастор на църкви в САЩ. Проблемът не се ограничава само до американските църкви. По целия свят около половината от всички кръстени в Църквата на адвентистите от седмия ден през последните 50 години, са напуснали. Църквата обаче е длъжна да се грижи за стадото. Апостол Петър пише в 1Петрово 5:2: „Пазете Божието стадо, което е между вас.“

Започнахме да разглеждаме църковния списък в адвентната църква в Милтън, щата Орегън. Решихме да раздадем на всеки църковен служител списъка с липсващите членове и да се молим всеки ден за всеки липсващ по име, като искаме от Бога да ни помогне да се свържем отново с тях.

Имаше доста изненади, когато отправих подобно предизвикателство на предишната ми църква в Спокейн, щата Вашингтон. Около три седмици, след като започнахме да се молим, получих писмо от една жена, която бе напуснала църквата преди 15 години. Тя си бе тръгнала, след като пропуснала да върне книга от църковната библиотека. Сега живееше в друг щат и ни писа, че е била твърде небрежна и не намерила начин да върне книгата. Вината се бе загнездила в сърцето й след това бе отровила връзката й с Бога.

Жената написа, че внезапно си спомнила за книгата и се почувствала длъжна да се свърже с църквата. Извини се за книгата и изпрати 50 долара, за да покрие стойността, както и лихвата за 15-те години.

Веднага й се обадих и научих, че е получила това убеждение, след като църквата ни, намираща се на 2400 километра от нея, започнала да се моли. Свързах я с местния адвентен пастор и тя стана активен член на тази църква.

Трябва да намираме липсващите овце и да ги каним да се върнат у дома.

Лойд Перин е старши пастор в адвентните църкви в Милтън и в Атена, щата Орегън.

Свързан урок >>