"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Кръщението на жена атентатор
От Филип Батист

Амина излежава петгодишна присъда в Източна-централна Африка, след като е арестувана на път за Индия, където трябвало а взриви голяма сграда.

Неуморните посещения на адвентен пастор довели до отхвърлянето на фундаменталисткото й разбиране на исляма и до кръщението й в адвентната църква.

"Слава да бъде на Бога за аадвентния пастор, който постоянно се молеше за молеше и ме посещаваше във времето, когато имах най-голяма нужда", казва Амина.

Сп. "Адвентна мисия" не разкрива пълното име на Амина, нито мястото, където се намира, за да я предпази.

Когато пасторът дошъл да я посети за пръв път, Амина се намирала в изолирана единична килия поради естеството на престъплението. Тя планирала атентата, след като била научена от фундаменталистки мюсюлмански лидери, че ще стане праведна и ще живее в рая, ако премахне злото.

В началото се държала грубо с пастора, чиито посещения били разрешени от надзирателя. Когато обаче той продължил да я посещава, тя се съгласила, тъй като срещите щели да се провеждат извън килията, а слънцето й липсвало толкова много.

Амина отказала първата молба да пастора да се моли за нея. Казала му, че вместо това трябва да се моли за себе си. Въпреки всичко пасторът се помолил за нея и не спрял да отправя молитви.

След няколко срещи пасторът трябвало да замине на друго място за няколко седмици. Амина започнала да усеща, че срещите й липсват. Когато не се върнал толкова скоро, колкото очаквала, започнала да чете Библията, която оставил в килията.

След няколко месеца адвентната църква организирала лагерно събрание в затвора и Амина била поканена. Съгласила се да отиде, за да може да общува с другите затворнички. За нейна изненада, когато пасторът отправил призив, излязла отпред и предала живота си на Исус. Не след дълго била кръстена.

Амина разказва, че не разбира как по време на срещите изгубила интерес към предишната си вяра. Тя вярва, че Бог е изопзвал затварянето й, за да й разкрие истината, и сега има желание да евангелизира своите приятели.

"Когато изляза от затвора, ще направя всичко по силите си, за да им говоря", казва тя.

Филип Батист е помощник на президента на дивизията Източна-Централна Африка.

Свързан урок >>