"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Бог запълва дупка
От Андрю Макчесни, сп. „Адвентна мисия“

Франк Кантрил, пенсиониран адвентен пастор в Австралия, останал шокиран, когато докторите му поставили диагноза рак на кожата. След две седмици настъпила още по-голяма изненада, когато отворена дупка на главата му се затворила и лекарите го отдали на чудо.

Франк бил диагностициран с четвърта степен меланома – вид кожен рак – на главата през 2014 г. „За мене бе шокиращо да чуя, че ако новите лекарства не подействат, не ми остават много възможности“, разказва седемдесет и две годишният Франк.

Един пастор го помазал и хората започнали да се молят за него. Франк бил опериран няколко пъти и минал през облъчване и имунотерапия, като през цялото време съпругата му Марлийн била до него.

Усложненията настъпили след една операция, когато лекарите премахнали голяма меланома от задната част на главата и оставили част от черепа открит. Сестрите привили превръзки в очакване кожата над черепа да се възстанови, а след това съпругата му продължила да помага. Отначало раната задравявала добре, но после кожата престанала да расте.

Един ден цветът на парчето череп се променило от бяло на жълто. Пластичен хирург дал обезпокояващата диагноза, че черепът е замъртвял. Хирургът повикал водещ пластичен хирург за консултация и двамата решили да направят сложна операция с помощта на неврохирург. Трудната операция щяла да продължи осем до десет часа и докторите щели да заменят черепа с изкуствен.

„Новината бе съкрушаваща за нас“, разказва Марлийн в имейл до приятели.

Само няколко дни по-късно, докато сменяла превръзката върху главата на Франк, парче от черепа излязло заедно с марлята и останало в ръката й. „Почти припаднах от ужас“, споделя Марлийн.

Под падналото парче от черепа тя видяла, че се е повяли плът, която е покрила цялата дупка.

През следващите дни Франк посетил трима специалисти, за да разбере какво се е случило. Разбрал, че човешкият череп има три пласта и под първия пласт е започнала да расте плът, която избутала навън най-горния пласт.

Специалистите обявили това за чудо. „Те попитаха: „Кой се грижи за теб?“, разказва Марлийн.

Франк и Марлийн посочили Бога като Великия Лекар. Операцията била отменена и Франк си отишъл у дома-

„Бог знае какво се случва и той се намесва в точния момент – казва Марлийн. – Единственото, което можем да кажем, е „Слава на Господа!“

Свързан урок >>