"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Нито богат, нито беден
От Андрю Макчесни, сп. „Адвентна мисия“

Чанг си мечтаел за пари и богатство в Китай. Смятал, че фабриката му за производство на раници ще го направи богат и затова бил доста разочарован, когато бизнесът му навлязъл в труден период. Един приятел от интернет му дал необичаен съвет: „Отиди на църква.“

Чанг бил прекалено зает да посети църква до момента, когато фабриката му фалирала. Не останал очарован от това, което видял по време на първото си посещение. Тогава някой пак му казал, че ако отиде на църква, Бог ще го благослови.

„Исках Бог да ме благослови с повече пари и посетих църквата за втори път“, разказва той.

По същото време го наели да работи като готвач в ресторант в друг град. След пристигането си започнал да търси църква по интернет. „Исках да намеря църква, за да спечеля повече пари“, спомня си Чанг.

Намерил адресите на две църква – голяма неделна църква и малка адвентна църква. „Не знам защо, но реших да отида в малката църква.“

Веднъж църковен член поговорил с него по въпроса за съботата. „Ако спазваш съботата, ще имаш по-големи благословения.“

Чанг искал да получава повече пари и затова помолил вярващите да се молят за него, за да може да спазва съботата. На следващия ден казал на началника си, че иска свободна събота или ще напусне.

„Не заплашвай с напускане – отвърнал човекът. – Просто си спазвай съботата.“

Когато собственикът на ресторанта разбрал за тази уговорно, ядосано наредил на Чанг да работи в събота. Чанг веднага напуснал. Забележително е, че всички останали служители в ресторанта напуснали, за да изразят своята солидарност.

Малко след това няколко църковни членове му предложили да изкара курсовете в един адвентен санаторуем. Чанг харесал идеята. Със сертификата на диетолог би могъл да си намери добре платена работа.

В него се засилвало и желанието да научи негщо повече за Бога. Помолил се за библейско обучение. На следващия ден двама души от две адвенти църкви му се обадили независимо един от друг, за да му препоръчат библейския курс в друг град. Курсът променил сърцето му. Той изгубил желанието си за печелене на пари и станал библейски работник.

Тридесет и четири годишният Чанг казва, че животът му може да бъде обобщен от текста в Исая 55:8: „Защото Моите помисли не са като вашите помисли. Нито вашите пътища като Моите пътища, казва Господ.“

„Сега не съм богат, но не се чувствам и беден – казва Чанг. – Веднъж един проповедник ми каза, че нищо не му липсва. Не му повярвах и запитах: „Наистина ли имаш толкова много пари, че нищо не ти липсва?“ Сега разбирам какво е имал предвид. Нищо не ми липсва.“

Свързан урок >>