"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Повтарящият се кошмар
От Андрю Макчесни,сп. „Адвентна мисия“

Сънят изплашил Хелен Йен, пенсионирана секретарка в Тайпе, столицата на Тайван. В съня си видяла как отива до някакво място, след което разбрала, че не може да намери обратния път за дома. Сънят я измъчвал всяка нощ.

Часовете през деня били по-приятни. Хелен прекарвала времето си със своя съпруг, с порасналите си деца и с внучката. Започнала да посещава безплатен курс в адвентната болница в Тайван.

По време на курса Хелен чула, че близката адвентна църква в Сунг Шан търси доброволци за нова програма в полза на местната общност. Църквата планирала да организира всеки вторник курс върху болестта алцхаймер – сериозен проблем за хората в областта – както и часове по готварство и библейски уроци всяка сряда и четвъртък.

„Винаги съм искала да бъда доброволец сред общността – казала Хелен по време на интервю в църквата. – Никога не бях чувала за адвентистите, но просто отидох в тази църква и пасторът ме покани да помагам в кухнята.“

Хелен отивала в църквата в шест сутринта всеки вторник, за да пече хляб за продаване в часовете по алцхаймер. Хлябът, който се предлага и на 180-те църковни членове, подпомага финасирането, идващо от конференцията в Тайван.

Хелен обяснила, че доброволческата работа й дава ново усещане за радост и удовлетворение. Тя започнала да посещава църквата всеки ден от седмицата и скоро се записала в библейския курс, воден от съпругата на пастора Бренда Хуанг, която ръководи евангелизаторската работа. Хелен, дългогодишна посетителка на църква в неделя, за първи път чула за святостта на съботата.

„Изпитах нещо необикновено – спомня си Хелен. – Не можех да продължа да живея по същия начин, след като открих тази нова информация.“

Започнала да посещава богослуженията в адвентната църква всяка събота. Животът й се преобразил в различни области, докато работела заедно с още 20 доброволци.

„Видях големи промени в живота си. Преди си мислех, че съм богато благословена, тъй като имам съпруг, деца и внуци. После осъзнах, че в живота има и нещо повече. Научих за Бога и пожелах да споделям с всички това, което съм научила.“

Почти две години след началото на доброволческата си работа Хелен се подготвя да се присъедини към църквата чрез кръщение.

„Тя е нашият първи плод“, казва пастор Раймонд Ко.

Общо 300 души са посетили съботните богослужения в резултат на нашата програма, твърди пасторът.

Цяла година Хелен имала повтарящ се кошмар как не може да намери пътя към дома. „След като отидох в тази църква, престанах да го сънувам. Осъзнах, че адвентната истина е пътят към дома, небето.“

Свързан урок >>