"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Най-добри приятелки
От Батделгер Батсетсег

За първи път отидах на църква, когато бях в девети клас. Причината е доста нелепа. Отидох, защото най-добрата ми приятелка реши да спи с приятеля си.

Всички започна с това, че, най-добрата ми приятелка Отко ме помоли за съвет извън училището ни, което се намира в Уланбатор, столицата на Монголия. Бях на 16 и знаех, че е взела лошо решение. Казах й да не го прави. След това, за да съм спокойна, попитах по-голямата ми сестра какво мисли по въпроса. Сестра ми, която посещаваше Църквата на адвентистите от седмия ден, веднага отиде при Отко и я посъветва да изчака, докато се омъжи.

Отко се ядоса, че съм издала тайната й. Наговори на съучениците ни разни лоши неща за мене и те започнаха да ме избягват. Само за една седмица загубих най-добрата си приятелка и всичките си приятели в училище.

Почувствах се съвсем самотна. Попитах сестра ми дали мога да отида с нея на църква. Там ме посрещнаха добре. Бяха приветливи и приятелски настроени и ми говориха за Бога.

След няколко месеца съучениците ми постепенно започна да ми говорят. Забелязаха, че посещавам църквата и ме попитаха: „Какво правиш? Защо ходиш на църква?“ Казах им, че ставам християнка.

Не бях обаче така открита с родителите ми. Те са будисти като повечето хора в Монголия и останаха силно разочаровани от интереса ми към християнството. Продължих да ходя на църква всяка събота, но се криех от родителите си. След известно време им казах истината и открих, че вече са знаели всичко. Те приеха решението ми да бъда кръстена.

Година след като престана да ми е приятелка, Отко дойде в дома ми една вечер и призна, че съм била права. С мъка на душата ми разказа, че е забременяла и е направила аборт. „Ти си човек от небето – каза тя. – Не искам да те загубя като приятелка. Готова съм дори да умра за тебе.“

Отко не го знаеше, но думите й се намират в Библията. В Йоан 15:13 Исус казва: „Никой няма по-голяма любов от това щото да даде живота си за приятелите си.“

С Отко сме добри приятелки и до днес, но моят най-добър приятел е дал живота Си за мене.

Тридесет и две годишната Батделгер Батсетсег е учителка на петокласници в училището в Тусгал, единственото адвентно училище в Монголия.

Свързан урок >>