"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Момент на докосване от Святия Дух
От Кристофър Холанд

Престанах да ходя в католическата цъква, когато бях на 16 години. Основната причина бе, че родителите ми, които водеха в църквата курс за справяне с брачни проблеми, подадоха молба за развод. Свещеникът, който многократно бе идвал да се храни в дома ни, никога не ни посети след развода.

Реших, че ако това е същността на Бога и на църквата Му, тогава тези неща не са за мене.

Изминаха четири години и аз се преместих от района на Чикаго в Северна Индиана, където започнах да работя до късно в една бензиностанция. Там се запознах с бъдещата си съпруга Деби, която работеше в близката забавачка.

Двамата разговаряхме всеки път, когато тя идваше да си купува бензин. Стана й ясно, че се интересувам от духовните теми. Въпросите ми пробудиха в нея интерес към адвентното учение, в което бе израснала.

Една вечер посетихме църквата Пайъниър мемориал в близкия университет Андрюс. Бяхме чули, че там се случва нещо интересно и започнахме да посещаваме евангелизационната поредица НЕТ 95 на Марк Финли.

След края на събранията започнах да изучавам Библията. За малко да се присъединя към друга протестантска църква, но Деби ме спря с библейски урок върху тайното грабване.

Попита ме дали искрено вярвам, че християните ще бъдат взети тайно на небето. Когатот свих рамене, тя ми изнесе въздействащ библейски урок за това как всяко око ще види Исус при второто Му идване. Това бе моментът на докосване от Святия Дух.

Бях кръстен през септември 1995 г., а Деби бе кръстена повторно месец по-късно. Напролет се оженихме.

Започнах да изпитвам силно желание да споделям евангелието. Но как да го правя?

Отговорът дойде, когато университетът Андрюс ме нае да ръководя ресторанта на територията на кампуса. Като бонус имах безплатен курс всеки семестър. Записах се в курса по религия и стигнах до убеждението, че Бог ме призовава да стана проповедник.

Проведох първата си евангелизационна поредица в района на Чикаго, където бях израснал. Сякаш Бог ми даваше възможност за компенсация. Няколко години по-късно Марк Финли, евангелизаторът, чиито теми от НЕТ 95 ме бяха запознали с адвентната вест, проведе заедно с мене евангелизаторски събрания в 34 града в близост до Чикаго. Повече от 500 души бяха кръстени.

Понастоящем работя в Канада като директор и говорител на канадския отдел на „Писано е“. Ако някой ми бе казал какво ме очаква, когато бях на 17 години, щях само да отпия от бирата си и да се изсмея. Бог ни води по удивителен начин.

Свързан урок >>