"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Пълен кръг
От Бритни Флетчър

Един млад човек се приближи до мене, докато хвърлях боклука в навечерието на Нова година в дома ми в Кентъки.

„Правя проучване, което може да помогне на общността – каза той. – Бихте ли желали да участвате?“

Любезният младеж се оказа доброволец от организацията GYC („Поколение от млади хора за Христос“), който бил пристигнал в Луисвил, за да присъства на годишната конференция на това адвентно сдружение. Тогава още не подозирах, че на следващата конференция само след една година самата аз ще ходя от врата на врата.

Преди да вляза у дома, погледнах проучването, което доброволецът от GYC ми бе подал. Посочих, че се интересувам от библейски уроци и посещение. Цели пет месеца не последва нищо.

През май майка ми каза, че някой е идвал вкъщи с цел библейски уроци. Човекът идвал шест пъти, но всеки път аз съм отсъствала поради занятията в университета. През юни библейският работник на име Ромон дойде у дома и ние се уговорихме да провеждаме библейски уроци всеки петък в местно кафене.

Не знаех нищо за адвентистите. Бях активна в друга църква, където преподавах на децата и се включвах в мисионски пътувания. Нямах обаче такава връзка с Исус, каквато желаех. Постоянно се молех да имам все по-близко общение с Него.

Рамон бе отговор на молитвите ми. Малко след това му изпратих съобщение, че бих желала да се срещаме два пъти седмично. Приемах всичко, което научавах. Когато промених начина си на живот и хранене, всичко започна да се променя. Харесвам текста от Римл. 12:2, в който се казва: „И недейте се съобразява с тоя век, но преобразявайте се чрез обновяването на ума си, за да познаете от опит що е Божията воля - това, което е добро, благоугодно Нему и съвършено.“

Този небесен начин на мислене ме промени. Сега, когато уча, не го правя заради високата оценка, а за Бога. Искам да имам познанието, което след време да ми даде възможност да помагам на хората като логопед.

В църквата на Ромон научих зе предстоящата конференция на GYC в Хюстън, щата Тексас, през 2016 г. Станах член на адвентната църква малко преди началото на конвенцията.

Посещенията от врата на врата с доброволци на GYC бе нещо вълнуващо. Няколко души се записаха за библейските уроци. Видях същото желание в един млад човек, каквото аз бях проявила преди година. Моля се историята да направи пълен кръг с него, както бе станало и с мене. Познавам силата на едно проучване.

Бритни Флетчър, на 22 години, учи за логопед в Луисвил, щата Кентъки

Свързан урок >>