"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Запознаване с Бога
От Андрю Макчесни, сп. „Адвентна мисия“

Колега от работата попитал адвентния бизнес ръководител Дейвид Ким за любимите му занимания през уикенда. Това се случило, докато двамата разговаряли за незначителни неща.

„Ходя на църква и прекарвам времето си със семейството“, отговорил Дейвид.

Колегата отвърнал, че също обича да прекарва времето си със семейството, като по този начин дал да се разбере, че не желае да говори по верски въпроси.

Двамата се заговорили за семействата си. Тогава Дейвид казал: „Говорихме вече за близките си, а какво ще кажеш, ако поговорим за вярата?“

Колегата отговорил: „Аз съм атеист.“

„Защо си атеист?“, попитал Дейвид.

В разговора се включили и други хора и така било засято семе, за което Дейвид се надява, че ще доведе до библейски уроци.

Според Дейвид много лесно е да заговориш за Бога по време на случаен разговор. Ето как той отговаря понякога на въпроси от ежедневието:

- Как прекара уикенда? За мене беше страхотно! В събота отидохме на църква, а в неделя напазарувахме от супермаркета.

- Как се запозна със съпругата си? Срещнахме се в църква в Чикаго.

- Свириш ли все още а чело? Някога свирех повече, а сега уча сина ми. Имам съвместни планове с християнски певец, с когото възнамерявам да правим записи, свързани с книгите Даниил и Откровение.

- С какво се забавляваш? Прекарвам по-голяма част от свободното си време в дейности, свързани с моето семейство и с вярата ми.

- Успяваш ли да постигнеш баланс между работата и личния живот? Това може да е истинско предизвикателство, но едно от нещата, които ми помагат най-много – макар че не знам какво е мнението ти по въпроса – е моят молитвен живот.

- Можеш ли да ми дадеш съвет как да успея в работата си? Това, което ми помага най-много, е времето, което прекарвам всяка сутрин в молитва и четене на Библията. Така успявам да започна деня, без да изпускам от поглед голямата картината.

Дейвид се сравнява в рибар.

„Рибарите постоянно хвърлят въдицата. Аз се опитвам да поставя стръвта и да позволя на гладната риба да откликне.“

Колегите искат да получат повече информация за Бога по време на разговорите и Дейвид провежда два до четири библейски урока всяка седмица. Двама от колегите му са вече кръстени.

Дейвид Ким е адвентен бизнес ръководител и основател на сдружението „Никодим“ – организация, която споделя адвентната вест с богатите и добре образованите светски хора.

Свързан урок >>