"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Ловец на души
От Андрю Макчесни, сп. „Адвентна мисия“

Дани Уотли живеел във висините – не само защо работел като пилот на малки товарни самолети в щата Аляска. Той притежавал процъфтяваща туристическа компания, която предлага частни ловни пътешествия на богаташи от цял свят. Сред клиентите му били президенти на Ситибанк и семейство Рокфелер.

„Исках да бъда част от елита – разказва Дани. – Нямах желание да съм обикновена личност. Харесвах тези хора.“

Веднъж получил „Великата борба“. Дани се срещал с бивша адвентистка и благодарение на нея започнал да играе баскетбол и волейбол в адвентната църква в родния си град Палмър. Църковен член му дал книгата.

Дани я взел със себе си по време на следващия си полет и прочел как съботата от седмия ден била променена в неделя. Никога не бил чувал за авторката на книгата Елън Уайт, но внезапно почувствал убеждението, че това е истина.

Обратно в Палмър Дани започнал да се подготвя за ловния сезон, но църковните членове го поканили на евангелизаторски събрания. Началната тема върху пророчеството от Даниил 2 гл. го запленила.

„Бях убеден от самото начало – казва той. – Хората, които твърдят, че евангелизациите не действат, никога не са били начинаещи слушатели на евангелизаторска поредица.“

Следващата вечер Дани завел баща си.

Когато проповедникът Върн Соу обяснил смисъла на кръщението, в ума на Дани започнала битка. Не му се искало да загуби клиенти заради съботата.

„Битката продължи по време на цялата поредица. Накрая трябваше да взема решение. Отидох при Върн и му казах: „Искам да бъда кръстен“.

В този момент Дани предал всичко на Исус, включително и бизнеса си.

„Бях ловец, който можеше да се справя сам, а сега осъзнах, че не мога да се справям сам.“

По време на кръщението пасторът заявил: „Ето един ловец на трофеи, който сега е ловец на души.“

Бащата на Дани и съпругата му били кръстени следващата събота. Други също се присъединили към църквата в резултат на влиянието на Дани.

Дани обяснил на клиентите си, че не може вече да ходи на лов в събота. Вместо това те можели да се наслаждават на деня сред природата без да заплащат нищо. Тъй като пътуванията стрували по 1500 долара на ден, клиентите с радост приели новия план.

След две години Дани продал процъфтяващия си бизнес. Не изпитвал повече желание да бъде сред елита.

„Исках да пътувам като тях – разказва Дани, който понастоящем е успешен основател на фирми. – Сега отивам на мисионски пътешествия, което е нещо много по-добро.“

Свързан урок >>