"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Шапки с надпис „Довери се на Исус“
От Андрю Макчесни, сп. „Адвентна мисия“

Тони Пуеси, който прекарал девет месеца зад решетките заради смъртта на човек, с когото се сбил в бара, започнал да живее по християнски след изненадващото му освобождаване от затвора в щата Аляска.

Тъй като нямал къде да живее, той се преместил в адвентен център за бивши затворници в Анкоридж. Започнал да посещава сутрешните молитви и вечерните молитвени събрания в сряда и петък. Спазвал и съботата.

„За първи път бях в средата на истинко християнско семейства“, казва той.

В сърцето си имал желание да споделя своята новооткрита любов към Исус и затова решил да основе „Улично служение в Аляска“. Пет дни в седмицата разпространява брошурите GLOW, книги с библейски обещания, храна и дрехи. Моли се с непознати хора и говори за Исус.

Тони открил, че носенето на шапка или тениска с надпис „Довери се на Исус“ е чудесен начин за започване на разговор.

„Това е страхотно средство за свидетелство – разказва той. – Много хора идват при мене и просто започват да говорят за Бога. Ако се заинтересуват, аз им разказвам как Бог е променил живота ми.“

Тони обаче е загрижен най-много за собственото си семейство. Обадил се на майка си в Шелтън, щата Вашингтон, малко след като го освободили от затвора.

„Ще те помоля само за едно нещо – казал той на майка си. – Искам да прочетеш тези библейски уроци.“

В резултат на уроците от „Гласът на надеждата“ майка му спряла да пуши и отслабнала с 14 килограма. Сега спазва съботата.

„Знам, че никога няма да бъде същата след библейските уроци. Такава е Божията сила.“

Сега Тони търси новини начини за споделяне на Исус. Една събота след църква видял човек да носи голям бял кръст. Човекът обяснил, че го носи по целия свят от 16 години. След като чул историята на Тони, му връчил кръста.

На Тони му трябвало известно време да събере смелост, за да тръгне с кръста по улицата, но когато го направил, реакцията на хората била удивителна.

„Започнаха да свирят с клаксоните и да казват: „Слава на Бога“. Това е страхотно“, казва Тони.

Не е убеден, че носенето на кръст е най-доброто средство за свидетелстване, но е сигурен, че надписите „Довери се на Исус“ дават добър резултат. Опитва се да издържа своето улично служение, като продава шапки и тениски онлайн.

„Бог ми даде този огън за разпространяване на евангелието и той все още гори в мене.“

Свързан урок >>