"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Уреден от Небето брат – Част 3


„Трябва много да се молиш за това – казала Марина. – Ситуацията е много сериозна.“ След това добавила изненадващо: „Може би ще успея да ти помогна родителите ти да намерят адвентист. Познавама няколко души.“

„Наистина ли ще го направиш – попитала Сахана. – Това ще е нещо чудесно.“

Сахана поговорила с майка си за своите тревоги. „Мамо, искам да се омъжа за адвентист.“

„Всички тези църкви са еднакви – отговорила майката. – Освен това не познавам нито един адвентист.“

„Приятелката ми Марина може да ти помогне да ми намереш съпруг от адвентната църква“, казала Сахана.

„Е, добре, ако Марина има нещо предвид, ще го обсъдим“, съгласила се майката.

Марина знаела, че пастор Майкъл ще се жени скоро. Много младежи от църквата щели да присъстват на сватбата. Разбрала, че младеж на име Аби, който живеел доста далеч, ще отседне при семейството й. Тя поканила Сахана да се запознае с младежа в собствения си дом.

Сахана се молила искрено Бог да я води и почувствала уверението на Святия Дух, че е чул молитвите й.

Когато младият човек пристигнал, Сахана останала възхитена от неговата любезност и привлекателност. Научила, че е софтуерен инженер. Двамата разговаряли в дома на Марина няколко часа. Родителите на Сахана се запознали с него и също останали възхитени.

След сватбата на пастора Аби се върнал у дома и Сахана нямала възможност отново да разговаря с него. След два дни майката на Аби поискала снимка на Сахана. След още два месеца родителите на Аби се срещнали със Сахана и нейните родители. Срещата протекла много добре. След като родителите на Аби се върнали у дома, майката казала на сина си: „Тя е момиче мечта. Точно такова момиче исках да ти избера.“

Започнала подготовката за венчавката. След като договорът на Сахана с училището приключил, тя била кръстена от бащата на Аби. След три месеца двамата се оженили. Сватбеният ден бил всъщност втората им среща, както е обичаят при уредените бракове.

Макар че се чувствали непознати по време на венчавката, Сахана и Аби били убедени, че Бог ги е насочил един към друг. Започнали да живеят, като поставят Бог в центъра на живота си. Понастоящем имат две деца.

Аби и Сахана Куриан живеят в Хосур, Индия, където Аби е софтуерен инженер.

Свързан урок >>