"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Бог е верен – Част 3


През годините Бог ми е давал особени доказателства за Своята любов. Още преди да се оженя, чух млад човек да свири на пиано. Бях толкова впечатлена, че обещах на Бога, че ако имам деца, бих пожелала те да свирят на пиано за Негова слава. Бог отговори на тази молитва. Дъщеря ми има музикална дарба. Не можех да си позволя уроци по пиано, но тя има способността да учи лесно. Нейна приятелка притежава пиано и когато дъщеря ми я посети, получава разрешение да свири. Никога не е взимала уроци по пиано, но Бог бе неин учител. Свири прекрасно и е получавала награди за изпълненията си, но най-хубаво от всичко е, че отдава слава на Бога. Свири в църквата и мнозина идват там, за да я слушат.

Никога не съм имала достатъчно пари, за да спестявам за време на нужда. Веднъж синът ми карал велосипед и бил блъснат от шофьор, който избягал от местопроизшествието. Случаен човек доведе сина ми у дома с многобройни наранявания, драскотини и синини.

Същия ден моят девер, който е лекар, беше дошъл да ни посети. Два пъти ставаше да си ходи, но без никакво обяснение пак сядаше. Точно когато си тръгваше, докараха сина ми. Моят девер се погрижи за него и взе момчето в болница. Там му осигури лекарски грижи и дори му купи лекарствата, от които се нуждаеше. След това го докара у дома. Тогава ми каза: „Нямах намерение да се бавя онази сутрин, но нещо или Някой ми каза да остана. Сега разбирам, че гласът, който съм чул, е на Бога.“

Да, сега мога наистина да кажа, че Бог е мой съпруг. Той се грижи за мене. Децата ми са Негови и аз Му отдавам цялата слава за това, че преведе мене, младата вдовица, през трудни времена до победа в Неговото име. Да бъда слава на Бога.


* Елис Гует живее и работи в Яунде, Камерун.

Свързан урок >>