"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Отмененото погребение – Част 3


Все още спях, когато отново се почука на вратата на зазоряване. „Ела, отново е мъртва!“ Майката на Оне-Оджо плачеше. Попитах я какво се е случило. „Докато спяхме, баща й се върна у дома. Може би е сложил от билките върху нея“, каза тях. Явно някой желаеше Оне Оджо да умре. Дали не е бащата? Или може би майката? Да се върна ли там и пак да се помоля? Ще бъде ли Бог прославен? Майката на Оне-Оджо коленичи пред мене и ме помоли да отида и да се помоля за дъщеря й. Реших да отида.

Още веднъж се помолих за момичето и то се събуди. Този път казах на майката да я отведе далеч от селото. Тя се съгласи и братът на Оне-Оджо я заведе при роднини в друго село.

Тя се върна у дома след няколко месеца, силна и здрава. Продължи с библейския курс и бе кръстена заедно с още девет нови вярващи. В деня на кръщението си Оне-Оджо прие името Благословена, за да покаже, че вече има нов живот. Присъствието й в селото е свидетелство за Божията сила да спасява дори от смърт. Сега 70 вярващи се покланят на Бога в един скромен заслон близо до дома на Оне-Оджо в Централна Нигерия.

Историята за Оне-Оджо се разпространи из цяла Централна Нигерия и отвори врати за споделяне на Божията любов с хора от съседните села. Мнозина приеха Исус за свой приятел и Спасител поради Божията сила, проявила се в живота на Оне-Оджо.

Оланреваджу Огунгбиле е от Ойо, Нигерия. След служене в Глобавната мисия, записа теология в университета Бабкок в Нигерия.

Свързан урок >>