"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Да поставиш Бог на правилното място


Като професионален фотограф аз снимам с фотоапарат и камера сватби и други важни събития. Правя също така документални филми за телевизията и снимки на спортни състезания.

Когато станах адвентист, започнах да се чудя как въобще ще бъде възможно да спазвам съботата. Повечето събития се състояха в събота, а аз трябваше да снимам, за да си запазя работата. Имах да издържам семейство и затова реших да ходя на църква в събота, когато нямам работа, но когато ми възложат някаква задача, да работя.

Нямах обаче мир в себе си, когато работех в събота. Изглеждаше, че колкото и усърдно да работех, не постигах успех. Някой в семейството се разболяваше или се появяваха непредвидени разходи. Помолих пасторите в църквата да се молят за нас.

Бог се намеси. Фирмата, за която работех, бе купена от друга фирма и аз изгубих работата си. Веднага започнаха да ми се обаждат разни хора и да ме канят да работя на свободна практика. Осъзнах, че бих могъл да имам свой собствен бизнес.

Точно тогава чух проповед за това колко важно е да бъдем верни на Божиите принципи, каквато и да е цената. Проповедта докосна съвестта ми. Знаех, че Бог ме подтиква да Му бъда верен в по-голяма степен. Реших да не приемам никакви поръчки за събота. Знаех, че ще бъде трудно, тъй като повечето социални събития се провеждат през уикенда. Останах твърдо решен да се уповавам на Бога да се погрижи за всичките ни нужди.

Не винаги е лесно. Понякога се налагаше да молим хазяина за отсрочка на наема или да измисляме нови начини, за да си покриваме разходите. Бог винаги бе с нас.

Точно когато дълговете ми станаха непоносими, аз срещнах на улицата един от бившите ми клиенти. Той ми дължеше пари от много време. Поговорихме няколко минути, но никой от нас не спомена за парите. Тъкмо когато се канех да си тръгна, той ми подаде сумата, която ми дължеше от години. Няколко месеца по-късно друг бивш клиент ми плати парите, за които бях забравил и никога не бях очаквал да получа.

Не печеля колкото във времето, когато работех в събота, но Бог ни благославя по различни начини. Децата ни боледуват по-малко и ние имаме по-малко неочаквани разходи. Знам, че не трябва да се безпокоя за бъдещето. Опитвам се да насърча и другите да бъдат верни и ги уверявам, че Бог винаги ще намери изходен път.

ЛеДу Бако живее в Яунде, Камерун.

Свързан урок >>