"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Стъпка по стъпка към Бога, Част 2


Докато Михаела работела и поддържала дома, съпругът й нито работел, нито учел. Един ден й казал, че е получил виза за Испания, а нейната виза все още не е готова. Заминал за Испания сам.

Михаела живеела при роднините на мъжа си след неговото заминаване. Разполагала с много време и започнала да чете адвентната литература, която майка й била дала. Накрая получила виза и решила да отиде при съпруга си. Обещала на Бога, че ако се съберат, ще се кръсти при първа възможност.

След като пристигнала в Испания, Михаела се настинала със съпруга си в апартамент, в който живеели още две семейства и сама жена. С радост открила, че едно от семействата посещава адвентната църква и води съпруга й със себе си. Двамата започнали да ходят заедно на църква.

Михаела си намерила работа като детегледачка, което налагало да отсъства от дома от понеделник сутринта до петък вечерта. Живеела в очакване на уикенда, когато да бъде заедно със съпруга си.

Като че ли нещата вървели добре. Съпругът й също си намерил работа и тя с нетърпение очаквала деня, когато двамата ще могат да си позволят самостоятелен апартамент.

Няколко души обаче я предупредили, че съпругът й прекарва прекалено много време с жената, която живеела в същия апартамент. Михаела също забелязала, че двамата се държат прекалено приятелски, макар че отричали да имат каквато и да е връзка помежду си.

Не след дълго съпругът й спрял да проявява интерес към адвентната църква. Започнал да иска от Михаела да готви или да пазарува заедно с него в събота. Когато веднъж отказала, той я заплашил, че ще вземе другата жена със себе си. Накрая тя се предала и тръгнала на пазар заедно със съпруга си и другата жена. Почувствала се ужасно и решила, че никога повече няма да се поддава на заплахите му.

На следващата седмица ги посетил адвентният пастор и Михаела му казала, че желае да бъде кръстена. Само няколко дни по-късно шефът на съпруга й потвърдил, че той и другата жена са нещо повече от приятели. Михаела задала директен въпрос на жената и тя признала, че това е истина.

Михаела не можела да се върне в апартамента и затова помолила работодателите си да остава в дома им не само през седмицата, но и през уикендите.

Въпреки че загубила съпруга си поради връзката му с друга жена, Михаела намерила радост в своя постоянен приятел, Исус, Който й дал вяра и силата да превъзмогне проваления си брак. Сега с радост разбира как Бог действа в живота й, а нейните родители са щастливи от това, че е предала живота си на Христос чрез кръщение.


* Михаела Будау живее в Кослада, Испания.

Свързан урок >>